FeaturedKIBRIS

Çok biliyorsanız gelin ve siz yönetin dediler

Yeni Bakış’ın dün “Bir Garip İş” başlıklı manşetten verdiği haberle ilgili  

Ankatech Trading LTD. Direktörleri Yunus Güney ve Ahmet Haşim, gazetemizi ziyaret ederek birtakım açıklamalarda bulundu. Devlet Hastanesindeki yer hizmetlerinin Bakanlar Kurulu kararı ile Akcın LTD’den yılın yarısında alınarak CWC Temizlik Dünyası Şirketine verildiğini belirten Günay ve Haşim, bu yılın başında ise yeni yasaya göre bu tür hizmetlerin ihale komisyonu kararıyla verileceğinin belirtildiğini söyledi. Ocak, Şubat ve Mart aylarında çalışanların mağdur olmaması için ve ihale kararı çıkana kadar bir ödeme yapılmasının kararlaştırıldığını ifade eden firma direktörleri, çalışanlara asgari ücret bile verilmediğini, Merkezi İhale Komisyonu’nun 29 Mart’ta ihaleye çıkıldığını, 2 Mayıs’ta ise ihalenin iptal edildiğini savundu.

“Şartnamedeki bir madde önümüze sürüldü”

Ankatech Trading LTD. direktörleri, söz konusu ihalenin Nisan ayında CWC Temizlik Dünyası Şirketine kalacağının çok önceden planlandığını, ancak ihaleye Ankatech Trading LTD olarak kendilerinin de girdiğini kaydetti. Direktörler, Yunus Güney ve Ahmet Haşim, 20 aylık ihalenin 650 bin liralık fazla farkla CWC Temizlik Dünyası Şirketi’ne verilmek istendiğini, kendilerinin daha düşük fiyat sunmalarına rağmen ihale şartnamesindeki bir maddenin önlerine engel olarak sunulduğunu belirtti.

“Çok biliyorsanız gelin ve siz yönetin dediler”

Firma yetkilileri, şunları söyledi, “İhaleyi karşı firmaya vermek istedikleri için  ‘Genel hastane hizmetleri görevlilerinin görev yerine geliş ve gidişleri ile yemekleri firma tarafından karşılanacaktır” maddesi önümüze sürüldü.  Merkezi İhale Komisyonuna bizi çağırdılar. Bize neye göre fiyat verdiniz diye sordular. Biz de söyledik. Bize, demek ki şartnameyi iyi okuyamadınız diyerek, çalışanlara bir sandüviç parası bile hesaplamadınız dediler. Biz ise 70 kişinin özelliğinin ne olduğunu sorduk. Dışardan 500 kişi daha hizmet alımı yapılıyor, ancak onlara bugüne kadar bir sandüviç ısmarlayan olmadı. Kaldı ki biz Sağlık Bakanlığına ihale sürecinde bunu sorduk. Bu madde değerlendirilecek mi diye sorduk, ancak bize bu maddeye göre değerlendirme yapılmayacağı söylendi. Bu konuyu o gün Merkezi İhale Komisyonunda tartıştık. Bize çok biliyorsanız gelin ve siz yönetin dediler”

“Düşük fiyat vermemize rağmen ihaleyi iptal ettiler”

“Sağlık Bakanlığından yazı getirin işi size verelim dediler. Bunların hepsi birbiri ile koordineli çalıştığı için biz böyle bir yazı alacağımızı biliyorduk. Mahkeme yoluna başvuracağımızı söyleyince en adil yolun ihaleyi iptal etmek olacağını söylediler. Söz konusu firma bizden aylık 40 bin lira daha fazla fiyat vermesine rağmen ihale iptal edildi”

“Danışıklı dövüşle iş alıyorlar”

Ankatech Trading LTD. direktörleri Yunus Güney ve Ahmet Haşim, Temizlik Firmaları Derneği Başkanı’nın Ziya Ergüçlü olduğunu ve belirli firmaların danışıklı dövüşle her bölgede iş aldığını iddia ederek, açıklamalarına şöyle devam ettiler, “Merkezi İhale Komisyonuna, İhaleyi iptal edecekseniz, temizliği de iptal edeceksiniz dedik. Çünkü daha önce söz konusu madde dikkate alınmadan birçok firma ülke genelinde ihale aldı. Daha sonra Sağlık Bakanlığındaki bir personelden Ziya Ergüçlü’nün konuya hakim olduğunu ve sırf elenmemek için söz konusu maddeyi dikkate alarak, rakamı yüksek tuttuğunu öğrendik. Yani bu maddeyi CWC Temizlik Dünyası Şirketi koz olarak kullandı”

“Demek ki siz yıllarca burada çalışanların hakkını yediniz”

Sağlık Bakanlığının her yaptığı ihalede yıllarca bu madde vardır. Bugüne kadar uygulanmayan bu madde neden biz ihaleye çıktığımızda dikkate alındı ve ihale iptal edilecek noktaya geldi?  Demek ki siz yıllarca burada çalışanların hakkını yediniz.  Burada hata bakanlığın mı firmanın mı? Bakanlık diyor ki ben bu hizmeti istemem. İhale Komisyonunda dikkate alınmayacak. Ülke genelinde hastanelere 20 tane yapılan ihale var, ancak sadece bizimki iptal edildi. CWC Temizlik Dünyası Şirketi direktörü Ziya Ergüçlü’nün, Maliye Bakanı’nın oğlunun çok yakın arkadaşı olduğu ve bu ihalenin kendisine verileceği sözü verildiği bize gelen duyumlar arasında…”

Kaynak: YENİ BAKIŞ



Benzer Haberler

Yapay zeka yarışı kızışıyor… Google yeni ürünlerini tanıttı

AA

2 zanlı teminatla serbest bırakıldı, 1 zanlı iste tutuklu yargılanacak!

Voice Kıbrıs Haber

Uzmanından uyarı “Ani olarak ortaya çıkar ve çok ağır seyreder”

AA

Tatar “Direkt uçuşlarla bu önemli köprüyü daha da pekiştirmek temennimiz”

TAK

Devlet Piyangosu çekildi! (15 Mayıs 2024 tam liste)

Voice Kıbrıs Haber

Euro 35 TL’yi aştı, Sterlin 41 TL’ye yaklaştı!

Voice Kıbrıs Haber