FeaturedKültür Sanat

“Çocuklarla Yaratıcı Yazarlık Atölyesi” 5 yaş grubu masalı yayınlandı

Sekiz hafta boyunca süren ‘Çocuklarla Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’ 5 yaş grubu masalı yayınlandı. Küçük Yazarlar Tera Polili ve İpar Sarı bugün Rüstem Kitapevi’nde kitaplarını imzalattı.

Rüstem Kitapevi’nde çocuklarla birlikte “çocuklarla yaratıcı yazarlık ve masal terapi atölyesi” düzenlendi.

Çalışma sonucunda, Uzman Suzan Polat’ın düzenlemesi ile hazırlanan ‘İskelet Adası’ adlı kitabın küçük yazarları ise 5 yaş gurubundan Tera Polili ve İpar Sarı..

Küçük yazarlar Tera Polili ve İpar Sarı Rüstem Kitapevi’nde kitabın tanıtımını yaptılar ve sevenlerine kitabı imzalattılar.

Yaratıcı Drama Uzmanı, Tiyatro Sanatçısı Suzan Polat, kitap tanıtımı ve imza günü ile igili BRT’ye bilgi verdi.

Suzan Polat, Rüstem Kitapevi’nde sekiz hafta boyunca “çocuklarla yaratıcı yazarlık ve masal terapi atölyesi” düzenlediklerini anlattı.

Sekiz hafta boyunca 5 ve 7 yaş çocuk grupları ile ayrı ayrı çalışma yaptıklarını kaydeden Polat, “temel hedefimiz, masalları öğrenmek, masal yaratmak ve masal dünyasına girerken de kendi kendimizi terapi etmektir” dedi.

Polat, yaratıcı yazarlık atölyesinde bu süreçte masal yaratma hedefi ile yola çıktık. Çocukların serbest çizimleri ile ayrı ayrı kendi masalları oluşturuldu. Bir tane de ortak masal yapmış olduk. Ortak masalda çocuklarımız ismini kendi buldu.. masalın adına kendileri karar verdi. Giriş gelişme, sonuç olay örgüsü ve karakterlerini kendileri çizerek yarattı. Süreç boyunca ben de onların çizimlerini not alarak masalın düzenlemesini yaptım. Hem de verdikleri cevap doğrultusunda da ayrı bir dosya hazırlayarak incelemeleri için ailelerine sundum. Ortak bir grup masalımız çıkmış oldu” dedi.

Masalın psikolog danışman tarafından, dilin ise eğitim doktoru tarafından onaylandığını anlatan Polat, çocukların çalışma süresince hayal kurma, resim çizme, yazma ve okumaya cesaret ettiklerini belirtti.

Polat, çocukların yazarların dilini anlamaları için de imza günü düzenlediklerini ifade etti.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber