FeaturedKIBRIS

Çocuk tacizcisinin başkanlık affıyla serbest kalması protesto edildi

Kıbrıs’ın güneyinde dün bir grup kişinin, çocuklar aleyhindeki suçlarla ilgili olarak mahkûm olmuş kişilerin başkanlık affıyla cezalarını tamamlamadan erken tahliye edilmesini protesto etmek için, Başkanlık Sarayı önünde toplandıkları belirtildi.

Kızgın vatandaşların başkanlığın önünde toplandıklarını yazan Politis gazetesi, çocuk tacizcisi bir kişinin cezası bitmeden altı ay önce başkanlık affıyla serbest kalmasını protesto eden vatandaşların, devletten, böyle bir şeyin gelecekte tekrarlanmaması için gerekli önlemleri almasını istediklerini kaydetti.

Fileleftheros ise haberinde, pedofiliye maruz kalan kişinin avukatının, pedofili suçundan mahkûm olan kişinin eşinin de yargılanması için davanın yeniden incelenmesi amacıyla Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’e bir mektup gönderdiğini belirtti.

Davanın incelenmesi sırasında polisin, pedofili suçundan mahkûm olan kişinin eşi aleyhinde hatalı bir şey bulmadığını yazan gazete, ancak mahkemeye göre, öğretmenlik yapan kadının, pedofili eyleminden haberdar olduğunu ve tüm bunlara rağmen okulda çalışmayı sürdürdüğünü aktardı.

Gazete, Hukuk Dairesi’nin ise, başkanlık affıyla serbest kalan pedofili suçlusunun, gözetime alınması için bir ihtiyatı tedbir kararı çıkarılması yönünde dün mahkemeye başvuru yaptığını ekledi.

Kaynak:TAK


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber