FeaturedKIBRIS

“Çocuk gelinlerin, kadın cinayetlerinin kol gezdiği bir hafta geçirdik”

TDP Gençlik Örgütü, ülkemizde adli yardımı da barındıran ev içi şiddet yasasının en yakın zamanda yasalaştırılıp hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti ve bunun için çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti.

 

TDP Gençlik Örgütü’nün yaptığı açıklama şu şekilde:

“Çocuk gelinlerin, kadın cinayetlerinin kol gezdiği bir hafta geçirdik.Küçük yaşta rızasız ve zorla evlendirilen, çocukluğunu yaşamadan ve henüz kendisi de çocukken, çocuk sahibi oldurulan masum çocukların gerçeği, hepimizin yüzüne çarpan kocaman bir insanlık suçunu önümüze serdi. Bir çocuk dünyayı değiştirebilir gerçeğini hiç unutmadan konunun takipçisi olacağız.

21. yüzyılda Kadınların ve çocukların en temel hakları hiç tahammül edilemiyor. 2000’li yılların içerisinde Kadınların %30’nun 18 yaşından önce evlendiği , dini ve resmi nikahların %85 civarında olması ve bunun içinde sadece dini nikahların %5 civarında olduğu gerçeği bunu kanıtlıyor. Bunların esas kaynağının aile yapısı ve takibinde toplumsal cinseyet eğitimlerinin yeterli olmaması unsurlarıdır.Bu bağlamda hukuksal süreçlerin,ev içi şiddet yasasının ve kadın sığınma evlerinin gerekliliğinin takipcisi olacağız.

TDP Gençlik Örgütü olarak bizler, Ülkemizde, adli yardımı da barındıran ev içi şiddet yasasının en yakın zamanda yasalaştırılıp hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bunun için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeğiz.

Bir çocuk Dünyayı değiştirebilir…
Kıydığınız çocukların kaderini kim değiştirecek?”

 



Benzer Haberler

Yapay zeka yarışı kızışıyor… Google yeni ürünlerini tanıttı

AA

2 zanlı teminatla serbest bırakıldı, 1 zanlı iste tutuklu yargılanacak!

Voice Kıbrıs Haber

Uzmanından uyarı “Ani olarak ortaya çıkar ve çok ağır seyreder”

AA

Tatar “Direkt uçuşlarla bu önemli köprüyü daha da pekiştirmek temennimiz”

TAK

Devlet Piyangosu çekildi! (15 Mayıs 2024 tam liste)

Voice Kıbrıs Haber

Euro 35 TL’yi aştı, Sterlin 41 TL’ye yaklaştı!

Voice Kıbrıs Haber