DÜNYATürkiye

Çipras: Avrupa Konseyi Türkiye’ye açık bir mesaj gönderdi

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Avrupa Konseyi’nin Türkiye’ye açık, kararlı ve sert bir mesaj verdiğini, aynı zamanda AB’nin son kararlarıyla Türkiye’nin davranışlarının ve tutumunun sonuçları olacağının farkında olması gerektiğini söyledi.

Brüksel’deki Avrupa Konseyi’nden sonra açıklamalarda bulunan Çipras, Yunanistan ve Kıbrıs’ın uyumlu çalışmasıyla Türkiye’nin uluslararası hukuku ihlal etmesinin yıllardan sonra ilk kez AB tarafından böyle açık ve kararlı biçimde kınandığını, bölgede uluslararası hukuku ihlal eden komşu ülkeye karşı tedbir alınmasına karar verildiğini belirtti.

Yunanistan Başbakanı, “Bizim açımızdan iletişim kanallarını açık tutmaya devam edeceğiz ama Türkiye’ye de ihlallerine son vermesi, adil ve uygulanabilir bir çözüm için Crans-Montana’da kalan yerden Kıbrıs müzakerelerini başlatması kararlı bir şekilde de baskı yapmaktan vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Çipras son olarak bugünkü Zirve’nin kararlarının, Kıbrıs Cumhuriyeti ile birlikte uzun zamandır devam eden bir çabanın sonucu olduğunu kaydetti.

(CNA – Kıbrıs Haber Ajansı)


Benzer Haberler

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruplara müdahale edildi

AA

Havayolu şirketi, binlerce kişinin kişisel bilgilerini yanlışlıkla açıkladı

AA

“Sus payı” davasında para cezası

AA

Londra’da kılıçlı saldırgan dehşeti: 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti!

NTV