FeaturedKIBRIS

Çinli bilgisayar korsanlarının AB’ye siber saldırısında Kıbrıs Cumhuriyeti’nin de adı geçiyor

Rum basınında bugün yer alan bir haberde, Çinli bilgisayar korsanlarının (hacker) üç yıldır Kıbrıslı Rum diplomatların hesaplarını ihlal ederek, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanlarının üçüncü devletlerle olan temaslarıyla ilgili iletişim ve yazışma sistemine erişim sağlamayı başardıkları ifade edildi.

Bahse konu haberin “The New York Times” gazetesine dün konu olduğunu yazan Politis gazetesi, haberinin devamında Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in açıklamasına yer verdi.

Açıklamasında, meselenin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bilgisinde olduğunu ve konunun Kıbrıs’ın güneyindeki yetkili birim ve AB’deki ortaklarıyla olan işbirliği içerisinde araştırılmakta olduğunu dile getiren Hristodulidis, tam anlamıyla erişilemez olan elektronik bir sistem bulunmadığını vurguladı.

Hristodulidis, bu yüzden Dışişleri Bakanlığı’ndaki sistemde sürekli güncellemeler yapıldığını ve başka önleyici faaliyetlerde bulunulduğunu sözlerine ekledi.

Fileleftheros gazetesi ise haberinde, “The New York Times” gazetesine dün konu olan haberin ardından, Kıbrıs Cumhuriyeti Dijital Güvenlik Makamı’nın olağanüstü toplanacağını yazdı.

Bunun internet sistemlerinin korunması ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kritik altyapı kurumlarının bilgilerinin korunmasından sorumlu olduğunu yazan gazete, devletin yetkili birimlerinin de internet sistemleriyle diplomatik misyonların gizli bilgilerin korunması için kullandıkları bilgileri kontrol edeceklerini ekledi.

(TAK)


Benzer Haberler

Meyvecilikte yeni uygulamalarla ilgili eğitim

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’e ilişkin beklentilerle pozitif seyrediyor

TAK

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (7 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK