CoronavirüsFeaturedKIBRIS

Çin’den Kıbrıs’ın güneyine tıbbi yardım geliyor

Çin Büyükelçiliği, Kıbrıs’ın güneyine tıbbi yardımın Çin’den bir çarter seferle bu hafta içinde geleceğini bildirdi.

Büyükelçilik konuyla ilgili açıklamasında, Çin’in gerçek bir dost ve güvenilir bir ortak olarak Kıbrıs’ın güneyinin iyiliklerine karşılık vermeye hazır olduğu belirtildi.

Büyükelçiliğe göre, Çin Büyükelçisi Huang Xingyuan ve Dışişleri Bakanı pazartesi günü Lefkoşa’nın güneyindeki Dışişleri Bakanlığı’nda Çin’in Kıbrıs’ın güneyine yardımının teslim edilmesi törenine katılacaklar.

11 Nisan’da Çin şirketleri ve kardeş şehirlerden gönderilen ikinci bölüm yardımının Larnaka havaalanına vardığını, bu yardımda 20.600 FFP2 maskeleri, 110.000 tek kullanımlık maske ve 500 tıbbi olmayan tulum bulunduğunu açıklayan Büyükelçilik, üçüncü bölümde de, kardeş şehirlerin gönderdiği 50.000 tek kullanımlık maskelerle birlikte Çin hükümetinden Kıbrıs Rum yetkilileri için 5.000 korumalı tulum, 417 set test kiti (10.008 kişi için) ve 10.000 N95 maskesi bulunuyor.

COVID-19’un Avrupa’da yayılmasından bu yana Çin’in Kıbrıs’ın güneyindeki durumu yakından takip ettiğini ifade eden Çin Büyükelçiliği, salgının kontrolü ve önlenmesi çabalarının 7 gün 24saat takip edildiği belirtildi.

Büyükelçilik, Hawaii gibi Çin yerel hükümetlerinin ve Zhejlang Eyaleti Jinhua şehri, Limasol ve Ayia Napa’nın kardeş şehirleri Nanjing ve Guangzhou’nun değişik şekillerde yardım için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

Çin ve Kıbrıs’ın güneyi COVID-19’la mücadelede etkileyici bir kararlılık ve direnç gösterdiklerine dikkat çeken Çin Büyükelçiliği, iki ülkenin ortak çabasıyla COVID-19’la mücadelenin kazanılacağını, iki ülke arsındaki dostluk ve ortaklığın bu salgınla daha yakınlaşacağını ve daha da büyüyeceğini kaydetti.

(CNA)


Benzer Haberler

Metehan yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar önümüzdeki hafta BoE’nin faiz kararına odaklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Kıbrıs Rum yönetimi AİHM kararlarına karşı çıkıyor… TMK’dan alınan paraları tanımıyor”

TAK

Holguin’in üçlü görüşme ayarlamaya çalışacak

TAK

Nöbetçi eczaneler (4 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Tatar, Gambiya’da

TAK