FeaturedKIBRIS

“Çıkarlarınız yüzünden bu arkadaşlarımız kadrolarını alamıyor”

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, İdari, Kamu Sağlık İşleri Komitesi’nde aylardır bekleyen 3. Derece Yüksek Hemşire Kadro Artırımı Taslak Yasası’nın yürürlüğe girmediğini hatırlatarak, sınav süresinin bugün dolacağını kaydetti

“Yeterli ve boş kadro olmayışından kaynaklı kadrolarını veremediğimiz meslektaşlarımıza ne söyleyeceksiniz?” diyen Özgöçmen hükümeti eleştirdi.

“Ne Sevgi Ne De Saygı.

Aylardır Canla Başla Gerek Covid-19 ile, Gerekse Diğer Branşlarda Çalışan Biz Sağlık Çalışanları; Özünde Hemşireler ve Ebeler,
KKTC Meclisi ve Hükümet Edenlerin Ne Sevgisine Ne de Saygısına Artık İnanmıyoruz. (aylardır gerek pandemi merkezinde, gerekse diğer branşlarda özveri ile çalışmaktayız. biz sağlık çalışanları özünde hemşireler ve ebeler, KKTC Meclisi ve Hükümet Edenlerin Ne Sevgisine Ne de Saygısına Artık İnanmıyoruz.) (İnanmak İstiyoruz).
Bir Parmak Bal Çalarak (Alkışlayarak), Gönül Almaya Çalıştığınız Bizlerin, Size Artık Ne Sevgisi Ne De Saygısı Kalmadı. (Kalsın İstiyoruz.) Her Gün Yoğun Bir Tempoda, Gece Gündüz Demeden Çalışan Hemşire ve Ebelere Borçlusunuz. Sınavda Başarı Göstererek, Mesleklerine Adım Atıp Görevlerine Başlamalarına Rağmen Yeterli ve Boş Kadro Olmayışından Kaynaklı Kadrolarını Veremediğimiz Meslektaşlarımıza Ne Söyleyeceksiniz? Sizi Seviyoruz Mu Diyeceksiniz?
Aylardır İdari, Kamu Sağlık İşleri Komitesinde Bekleyen 3. Derece Yüksek Hemşire Kadro Artırımı Taslak Yasamızı Bir Türlü Seçim Çalışmalarınız Yüzünden İşletememeniz Ve/Veya İşletmeyişiniz Yüzünden Arkadaşlarımız Kadrolarını Alamadılar.
Bugün Son Gün…. Sınav Süresi Doluyor.
Evet, Mutlu Olun! Sizlerin Yüzünden, Çıkarlarınız Yüzünden Bu Arkadaşlarımız Kadrolarını Alamıyor.
Sizi Allaha Havale Ediyoruz. Vicdanınız Rahat mı? Sizin Siyasetiniz Batsın Diyoruz.
Son Zamanlarda ve Günlerde Vakalar Rekor Kırıyorken Bizlerden Her Türlü Eforu Sarf Etmemizi Talep Ediyor ve İstiyorken Yüzünüz Hiç Mi Kızarmadı? Bizler Zaten Görevimizi Laiki ile Yerine Getiriyoruz. Sizler ise Bizlerin Sayesinde Övünüyorsunuz.
Hâlbuki Bizlerin Sizden Bu Süreçte Tek Bir İsteği Oldu. Oda Zaten Yeterince Eksik Olan Hemşire ve Ebe Kadrolarını Hızlı Bir Şekilde Artırmak ve Sınavda Başarı Gösteren Tüm Meslektaşlarımızın Mesleklerine Başlamalarını (kadrolanmasını) Sağlamaktı. Ağalar, Paşalar …. Çok Mu Bir Şey İstedik?
Vakaların Patladığı, 300 Küsur İnsanımızın Pozitif Çıktığı ve Pandemi Hastanesinin Dolduğu Bu Günlerde Neyi Bekliyorsunuz? Talebimize Cevap Verin! Bizlere Sözde Değil, Özde Saygı Gösterdiğinizi İspatlayın!
Tarih Sizi Ülkemizin Sağlık Alt Yapısını ve İnsanlarımızın Sağlığını Önemsemeyerek Hiçe Saymakla Anacaktır. Ümit Ediyoruz Ki Adınız Tarihin Tozlu Sayfalarında Kalır. Pandeminin Arkasına Sığınarak Her Türlü Yandaşlık, Ahbaplık ve Partizanlığı Hak Bildiniz; Her Türlü Usulsüzlüğü Yaptınız. Yapmaya Da Devam Ediyorsunuz.
Ülkenin Yangın Yeri Olduğu Günlerde,
Dövizin Başını Alıp Gittiği Günlerde,
Vaka Sayılarının 300’leri Gördüğü Günlerde,
Alım Gücünün Bittiği Bir Yılda ve Günlerde,
Her Şeye Zam Yapılan Günlerde,
İnsanlarımızın Kan Ağlıyor Olması Sizlerin Umurunda Bile Değil. Çünkü Sizler Seçim Derdindesiniz.
Ümit Ediyoruz Ki, Bu Halk Size Gereken Cevabı Pek Yakında (Günlerde) Verecektir ve Buna İnancımız tamdır. Hiç Şüpheniz Olmasın.”
Voice Kıbrıs Haber

Benzer Haberler

Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision’da sahne aldı

Voice Kıbrıs Haber

Anneler Günü 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak

TAK

LTB’den sürücülere duyuru!

Voice Kıbrıs Haber

Meclis Komitesi heyeti Ankara temaslarını tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’deki Sınır Kapıları İdaresi: Gazze Şeridi’ndeki sınır kapıları hala kapalı

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber