KIBRISKıbrıs Sorunu

Christodoulides:Olumlu sonuçlar dediğimizde görev tanımının belirlenmesi anlamına geliyor

 Bakan, söz konuş çalışmalar çerçevesinde Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades’in Kıbrıs Rum tarafının müzakere ekibi üyeleri ile görüşeceğini söyledi.

Kıbrıs Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Bakan, Lute’un kendi misyonu çerçevesinde istişarelerine başlamasını olumlu bir gelişme olarak niteledi ve Lute’un Brüksel’de ilk görüşmede bulunduğunu, devamla Yunanistan hükümeti ile görüşeceğini belirtti.

Christodoulides, Lute’un bu çerçevede ve BM Genel Sekreteri’nin görev talimatları çerçevesinde ilgili taraflarla istişarelerde bulunacağını ve 15 Aralık tarihinden sonra adayı ziyaret edeceğini ve ziyaret sırasında görüşmeler yapacağını ve ilgili tarafların görüşlerini dinleyeceğini belirtti.

“Olumlu sonuçlar dediğimizde görev tanımının belirlenmesi anlamına geliyor” diye ifade eden Kıbrıslı Bakan, Kıbrıs Rum tarafının  Lute’un misyonunun başarılı olması amacıyla gerekli hazırlıkları yaptığını ve Cumhurbaşkanı Anastasiades’in bu çerçevede müzakere ekibi üyeleri ile görüşeceğini söyledi.

Görev tanımı hakkında bir soruya Bakan Christodoulides, görev tanımının BM Genel Sekreteri’nin yeni bir müzakere sürecinin başlaması için iyi bir hazırlık yapılması gerektiği görüşüne bir yanıt olduğunu belirtti.

Lute’un yapacağı görüşmeler sırasında söz konusu konuların ele alınmasının beklediğini ifade eden Bakan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin olumlu bir sonuca varılması amacıyla gerekli hazırlıkları yaptığını söyledi.



Benzer Haberler

Silahla yakalanan şahıslar 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayı ile ilgili iki kaportacının tutukluluk süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tayvan’dan getirdikleri 13 kilo uyuşturucuyla yakalananlara 3 ay hapis cezası verildi

Voice Kıbrıs Haber

Cinsel taciz iddasıyla tutuklanan şahıs teminatla serbet bırakıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyenlerin tutukluluk süreleri uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber