FeaturedKIBRIS

Chevron şirketi ile görüşmelerde “uzlaşma eksikliği”

Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisinde yer alan “Afrodit” yatağından ticari açıdan faydalanmak isteyen Amerikan “Chevron” şirketi ile Güney Kıbrıs arasında son haftalarda sürdürülen görüşmelerde “uzlaşma eksikliğinin” hâlâ devam ettiği belirtildi.

Alithia gazetesi Kıbrıs Rum Yönetimi’ni temsil eden teknokratlar ile Chevron şirketi uzmanları arasındaki görüşmelerde görüş birliğinin henüz sağlanamadığını yazdı.

Chevron şirketinin, geçen yılki teyit sondajı sonuçlarına atıfta bulunarak Güney Kıbrıs ve (Chevron tarafından satın alınan) Noble şirketi arasındaki 2019 yılında sağlanan anlaşmada düzenleme yapılmasını istediğini yazan gazete Kıbrıs Rum Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiu’nun ise bu talebi kabul etmediğini belirtti.

Papanastasiu’nun, Chevron’un önerisi içerisinde yer alan ‘yüzer tesisin’ çıkarılmasını reddettiği, yüzer tesisin muhafaza edilmesinden yana tavır sergilediğini belirten gazete Papanastasiu’nun ayrıca doğal gaz miktarının bütünlüklü değerlendirilmesi ve kalkınması sürecinin de mutlak denetiminin sağlanmasını istediğini yazdı.

Habere göre taraflar arasındaki müzakereler 5 Kasım’a kadar sürecek olmasına karşın Enerji Bakanı Papanastasiu çıkmazı görerek, KıbrısRum Yönetimi’nin maliyetin bir kısmını karşılaması karşılığında Chevron’un yüzer tesis konusundaki görüşünü değiştirmesini talep etti.

Gazete KıbrısRum Yönetimi adına “Afrodit” yatağının ticari perspektifini azaltan 2019 anlaşmasından vazgeçilmesinin söz konusu olduğundan da bahsetti.


Benzer Haberler

Derinya’ya yeni bir pazar yeri inşa ediliyor

Voice Kıbrıs Haber

Holguin’in akşam saatlerinde adaya gelmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Güney’e Ürdün’den yangın söndürme helikopteri desteği

Voice Kıbrıs Haber

“Klasik Otomobil Hazine Avcılığı” etkinliği otomobil tutkunlarını bir araya getirdi

Voice Kıbrıs Haber

Öğrenci belgesini sahteleyen kişiler tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Çatalköy’de iş kazası!

Voice Kıbrıs Haber