FeaturedKIBRIS

“Çevre katliamı yaşanıyor”

Biyologlar Derneği yarın Kanlıdere’de basın açıklaması yapacak.

Biyologlar Derneği Başkanı Niyazi Türkseven, Lefkoşa Kaymakamlığı’nın Lefkoşa Dereboyu’nda bulunan Kanlıdere’deki flora ve faunayı yok etmeye başladığını savundu. Türkseven, yapılan “çevre katliamına” dikkat çekmek ve durdurmak için yarın saat 13.10’da Dereboyu’ndaki Avenue Oto Parkı arkasında basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan Türkseven, “bugüne kadar hiçbir sel felaketinin yaşanmadığı Dereboyu bölgesindeki dere içerisinde kaymakamlığın neden böyle bir çevre katliamına giriştiği düşündürücüdür” ifadelerine yer verdi.

Kamu Derelerini Koruma Yasası’nın 4. maddesine atıfta bulunan Türkseven, “Bu madde; ‘kimse, herhangi bir derenin kenarlarını veya duvarlarını yıkamaz, kesip deviremez veya onların içini veya altını kazamaz veya başka biçimde onlara zarar veremez veya onları tahrip edemez’ der. Lefkoşa Kaymakamı kendini yasaların üzerinde göremez. Ona bunu hatırlatmak, yapılan çevre katliamını basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmak, katliamı durdurmak için yarın saat 13.10’da Dereboyu’ndaki Avenue Oto Parkı arkasında buluşuyoruz” ifadelerini kullandı.


Benzer Haberler

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali 4-5 Mayıs’ta…

TAK

Kaymakamlık duyurdu, bölgeye girişler yasaklandı!

TAK

Geniş bir bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

BASS’tan Maliye Bakanlığı’na siyah çelenk

TAK

Borsa günü rekorlarla tamamladı

AA

5 kişinin karıştığı tecavüz olayında yeni gelişme!

Voice Kıbrıs Haber