FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

Çetin Sadeli’den ekonomik alanda 5 tedbir!

Tünay Mertekci

Sosyal medyada yaptığı çıkışla vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenen ve geçtiğimiz milletvekilliği ile Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı seçimlerine aday olarak önemli bir oy oranı yakalayan Çetin Sadeli, Voice Of The Island’a özel açıklamalarda bulunarak gündemi değerlendirdi.

Çetin Sadeli hükümetin açıkladığı 23 ekonomik tedbire karşı olarak “Çetin Sadeli Ekonomik Tedbirlerini” Voice’a açıkladı.

Hükümetin almış olduğu tedbirlerin hiçbir işe yaramayacağını savunan Sadeli, yapılması gerekenin kendisinin açıkladığı tedbirler olduğuna dikkat çekti ve bu tedbirlerin uygulanmaması durumunda Kıbrıs Türk toplumunu kötü günlerin beklediğini söyledi.

Sadeli: Tedbirlerde garibanlar için bir şey yok

Hükümetin aldığı 23 maddelik ekonomik tedbirin bulunduğunu ifade eden Sadeli, bu tedbirlerden hiçbirinin işe yaramayacağını dile getirdi.

Alınan tedbirlerin zenginleri korumaya yönelik olduğunu belirten Sadeli, “Garibanlar için bir şey var mı? Yoktur. Restoranlarda KDV indirimi almışlar. Garibanın işi ne restoranda?” dedi.

Ekmeğe, süte ve temel gıda maddelerine indirim yapılması gerektiğine dikkat çeken Sadeli, “Lokantalarda yemek yiyecek insan gariban değil zaten, biz garibanlara yönelik tedbir istiyoruz” dedi.

Sigaraya içkiye yapılacak fiyat artışına da değinen Sadeli, “bir yeme-içmesi vardı halkımızın onu da elimizden alıyorlar. Bence çok yanlış bir zam olacak bu. Garibanın bir içkisi bir de sigarası vardı. Onlar da gidecek. Daha beter bunalıma gireceğiz. Bizim kültürümüzde konyak var, içki var. Bu zam çok yanlış bir karardır” şeklinde konuştu.

“Ben kendimi milletim ve gençlik için feda edebilirim…”

Alınan söz konusu tedbirlerden bir tanesinin bile “garibanı” desteklemediğini ifade eden Sadeli, insanların da bunun farkında olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’de tutuklu bulunan ABD asıllı Papazın iade edilmemesi durumunda dövizin düşmeyeceğini söyleyen Sadeli, “Döviz, papaz iade edilmeden düzelmez. Ben halkım için kendimi feda ediyorum. Beni papaz yapın yollayın. Milletim için, gençlik için kendimi feda ediyorum. Bu benim siyasilere çağrımdır. Beni papaz yapın yollayın, döviz düşsün, insanlarımız rahat etsin” şeklinde konuştu.

Döviz artışının Kıbrıslı Rumlara yaradığını söyleyen Sadeli, “döviz tam tersi bizim lehimize olsa biz de aynı şekilde alışveriş yapardık. Ucuzdur geleyim alayım insan psikoloji vardır insanlarda. Bunu fırsata çevirmek lazım” dedi.

Geçiş kapılarının bu dönem kaldırılması gerektiğini ifade eden Sadeli, “kaldırın barikatları. Rumlar istediği gibi geçsin rahat rahat. Sıra beklemesinler. Döviz getirsinler Kıbrıs’ın kuzeyine. İnsanlar usanır geçiş noktalarında. Kaldırın sınırları. Dövize ihtiyacımız var, bunları yapmamız lazım” dedi.

“Çetin Sadeli Ekonomik Tedbirleri”

“Çetin Sadeli Ekonomik Tedbirleri” başlığı altında kendi ekonomik tedbirlerinin 5 maddeden oluştuğunu kaydeden Sadeli, alınması gereken tedbirleri açıkladı.

  • “Geçiş noktalarında kontroller kaldırılsın. Kıbrıslı Rumlar istedikleri gibi Kıbrıs’ın kuzeyine geçsin. Alışveriş yapsınlar ve ekonomimize katkı sağlasınlar.
  • Türkiye’de tutuklu bulunan ABD asıllı papazın yerine kendimi feda ediyorum ve yetkililerin beni papaz yaparak Amerika’ya iade etmesini istiyorum. Halkım ve milletim için kendimi feda ediyorum.
  • İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs’a gelmesi ve sterlinlerini burada harcamaları için hepsinin askerlikten muaf edilmesi gerekiyor. Memleketimize döviz girsin.
  • Ayrı bir para birimine geçmemiz gerekiyor. Kuzey Kıbrıs Lirası adı altında bir para birimine geçebiliriz. 200’lüklere Dr. Fazıl Küçük’ü, 100’lüklere Rauf Raif Denktaş’ı, 5’liklere ise benim fotoğrafımı koysunlar. Çünkü ben gariban kesimin temsilcisiyim.
  • Karpaz’a bir alanın yapılması gerekiyor. İsteyenlerin çıplak gezebileceği bir yer. Dükkanlar, mağazalar, barlar yapılması lazım. O bölgede her şey serbest olacak. Küfür de serbest olacak o bölgede. Tüm dünyadan turistler gelecektir.

Çetin Sadeli ekonomimizin güçlü olması için bu tedbirlerin şart olduğunu savundu ve eğer bu tedbirlerin alınmaması durumunda ülkemizde sosyal patlamanın yaşanacağını bildirerek  “hırsızlıklar, boşanmalar çoğalacak” dedi.

Voice of the Island 2018


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber