FeaturedKIBRIS

Cesurer “Sistem SOS veriyor”

Teknecik Elektrik Santralinde sistemde yaşanan sıkıntıdan dolayı, halka birkaç saat içinde santralin devre dışı kalabileceği uyarısında bulunuldu.

Ülkede günlerdir elektrik kesintileri devam ederken akşam saatlerinde Kıb-Tek yönetiminin talebiyle AKSA’dan bir ekip dün akşam arıza nedeniyle yeterli üretim yapılamayan Teknecik Elektrik Santrali’ne gitti.

Bu sırada santralde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kamu İhale Yasası’ndaki değişikliğe karşı iki haftadır eylemini sürdüren Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) ise AKSA’dan bir ekibin Teknecik Elektrik Santralı’ndaki arızanın giderilmesi amacıyla santrale gitmesi nedeniyle üyeleriyle santralde toplanarak eylem ateşi yaktı.

AKSA personeli santralden çıkana kadar, El-Sen üyeleri santralin önünden ayrılmadı.
Sim TV‘de Sami Özuslu’nun programına telefonla bağlanan EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer, dün akşam AKSA’nın ekiplerinin Teknecik’e girdiğini hatırlattı ancak bu sabah itibariyle bu kişilerin santralden ayrıldığını kaydetti.

Cesurer, “Sisteme yaptıkları müdahaleleri kontrol ediyoruz. Sanırım sistem tamamen kitlendi ve bu noktadan sonra ‘biz kötü olmayalım’ diye geri çekildiler. Gün içinde yaşanacakları göreceğiz” dedi.

Cesurer, “Sistem SOS veriyor. Yani şu anda Teknecik’te üretim birkaç saat içinde devre dışı kalacaktır. Bu ülkenin bütününün karanlığa gömülmesine sebebiyet verecektir. Bu arızaların giderilmesinin bir prosedürü var. Her şeyi sıfırladılar ve ‘Ne haliniz varsa görün’ diyerek çekip gittiler” diye konuştu.

KIBTEK LEFKOŞA BÖLGE AMİRİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Öte yandan, dün yaşanan gelişmeler sonrasında KIB-TEK Lefkoşa Bölge Amiri Emin Topal Arıca da görevinden istifa etti.

BAŞBAKAN ÜSTEL “TEKNECİK SANTRALİNDE 7 JENERATÖR ARIZALI”

Başbakan Ünal Üstel, dün akşam yaşananlar üzerine sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaparak, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (EL-SEN) devam eden eylemine işaret etti.

Üstel, “Şu anda Teknecik’te 7 jeneratör arızalı. Maalesef yine sabotaj şüphesi var. Bunun için alanında uzman, tecrübeli mühendislerden oluşan ekiplerden yardım istedik. Özel sektörden yardım talep ettik. Teknecik’teki arızalara müdahale ediyoruz”dedi.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA