FeaturedKIBRIS

“Cesaret konusunu ilk Sayın Denktaş’ın düşünmesi gerek”

HP Genel Sekreteri Yenal Senin BRT’de yayınlanan Birinci Boyut programında açıklamalarda bulundu.

Senin’in açıklaması şu şekilde:

“Biz temiz bir siyaset anlayışı ile hükümete geldiğimizde bu dörtlü koalisyona, bize gönül veren insanların tek bir amacı vardı. Etik değerler çerçevesinde bu yola çıkalım, bu toplumu dönüştürmenin, iyiye yönlendirmenin gereklerini yapalım. Yanlış bir adım atmayalım. Biz bu yanlış adımları gördüğümüzde daha önce ben Kıb-Tek konusunda da bir çıkış yapmıştım. Bunlara artık dur deme vakti bizim için gelmiştir. Bahse konu olayla ilgili partimiz daha meclis dışı muhalefet yaptığında buna benzer konularda bir kaç eylem yapmıştı. Şimdi hükümet olduğumuz bir dönemde tekrardan gündeme geliyorsa ve Bakanlar Kurulu’nda da konuşuluyorsa, kendi pozisyonumuzu belirliyorsak, bu tarz olayları çok doğru bulmadığımızı beyan ediyorsak, bir şekilde Bakanlar Kurulu’nun dışında şekilleniyorsa evet benim partimin hassasiyetlerini dile getirmek birincil görevimdir. Bu hassasiyet vardır ve açıkçası da kamuoyuna duyurulmuştur”

“Cesaret konusunu ilk Sayın Denktaş’ın düşünmesi gerek. Bakanlar Kurulunda ret verdiğimiz bir konuyu bakanlık üstünden hallederken kendisi bu cesareti gösterip bilgi vermeliydi’’

“Sayın Serdar Denktaş’ın yanıtı olaya farklı bir bakış açısıdır. Bakın bu hükümet kurulalı 14 ay oldu. Bu gündem Bakanlar Kurulu’na gelmiştir. Ve tarafımızca reddedilmiştir.Ancak dosyanın orada durması yani gündem dosyalarının içinde durması bunun tamamen reddedilmediği mantığına girmez. Çünkü biz pozisyonumuzu ortaya koyduk. Buna karşı olduğumuzu ortaya koyduk. Zaten karşı olmasak ve gündemde olmasa 14 ayda bu icraat yansırdı.14 ay boyunca red verdiğimiz birşeyin bugün Maliye Bakanlığı üstünden olması zaten o dosyanın orda durmasının hiç bir anlam ifade etmediğini de ortaya koyar. Ne olacağına gelirsem; bugünkü Bakanlar Kurulu’nda iptalini istiyorıuz. Biz kendi dönemimizde bu tip icraatlarda yer alamayacağımızı ve altına imzamız olmayacağını bu tutarlılığımız devam ediyor. Evet bu hukukidir ama etik değildir anlayışı bizim için ters bir anlayıştır. Hükümetin diğer ortakları da geçmiş dönemde bu konu gündeme geldiğinde gerek Meclis içinde gerekse basın üstünden bu konuda onların da geri adım atmayacağını deklere edip bir yere not ettiler.

Biz şu an gereğini yapıyoruz. Bakanlar Kurulu’nda bugün ne olacağını göreceğiz olası aksi sonuçta da napacağımızı, nasıl hareket edeceğimizi de belirleyecek olan parti meclisidir”….

Bakanlar Kurulu’nda iptal kararı alınmazsa hükümetin bozulmasına kadar gidebilir mi? şeklindeki soruya HP Genel Sekreteri Senin şu şekilde cevap verdi.

“Açıkcası iptal olması yönünde temennimiz çok yüksektir. Bu yönde gereğinin yapılacağı düşüncem vardır. Bunlar olmazsa ne olacağını 64 kişilik parti meclisinde her bir bireyin düşüncesini alarak hareket etmek daha doğrudur. Biz bu olayı yeni öğrendik. Fakat bu olayın 3-4 ay öncesinde gerçekleştiğini öğrenmiş bulunmaktayız.Ama bizim olayı öğrenme durumumuz son bir hafta. Bu da tabii bizde bir güven sorunu yaratmakta. Bu nedenle bizde bu 14 ayda bizim hükümetle olduğumuz dönemle ilgili bu tarz arazilerin kimlere verildiği ile ilgili detaylı talepte bulunduk. Bunun gelmesini bekliyoruz.

Aynı zamanda hükümette bulunan CTP ve TDP başkanlarına da bu yönde bir mektup gönderdik. Burada da ortaya neler çıkacağını beklemekteyiz, göreceğiz”

Zaman zaman HP’nin hükümet içerisinde yalnız kaldığını düşünüyor musunuz? sorusuna ise Senin şu şekilde cevap verdi. ‘’Belirli konularda olabilir.Ancak Bakanlar Kurulu özelinde bu konular devamlı gündeme geliyor. Yani yalnız kaldığımızı hissettiğimiz yerde de bu konuyu gündeme taşıyabiliyoruz. Spesifik tamamen yalnız bırakıldık, kendi yolumuza yürüyoruz diyemem. Ama çok büyük destek aldık da diyemeyeceğim konular da vardır. Son günlerdeki konu başlığı ile ilgili partilerden tepkiyi, açıkcası son 24 saat çok görmedim. Hükümet diğer ortakları geçmiş dönemde daha bir sene öncesine kadar bu tepkiyi meclis içerisinde çok sert bir şekilde vermişti. Bu konuda bundan sonraki süreci bizde gözlemleyeceğiz”

“Serdar Denktaş’ın, devlet emlak malzeme yasasında bu hak zaten vardır. Benden önceki bakanlar da bu yetkiyi
kullanmıştır” şeklindeki açıklamasına ise HP Genel Sekreteri Senin şu şekilde cevap verdi;

“Evet kendinden önceki bakanlar o yetkiyi kullanabilir. Ama o hükümet modelinde HP yoktu. Bu yönde de daha önceki hükümetler bizi bağlamaz. Daha önceki hükümetlerin aldığı kararlar da bizi bağlamaz.Bu hükümet kurulurken amacı, kuruluş esası çok açıktı. En şeffaf, en adil, en yaşanabilir, en hesap verebilir yönetimi biz vadettik”.

“Bugünkü Bakanlar Kurulu’ndan çıkan sonuç bazı şeyleri gösterir ama karar merciyi parti meclisidir. Ama şunu söyleyim! Biz kendi felsefemize aykırı bir durumu görüyorsak ve bunda da geri adım atılmıyorsa ille de bunu devam ettireceğiz yönünde kararımız yoktur”

(BRT)


Benzer Haberler

Gazeteci Sefa Karahasan tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (6 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin altında!

Voice Kıbrıs Haber

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber