Kıbrıs Sorunu

Cenevre’de liderler 20 dakika aradan sonra devam etti

LİDERLER 20 DAKİKA ARADAN SONRA GÖRÜŞMEYİ SÜRDÜRÜYOR… TEKNİK HEYETLER ARA VERMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Kıbrıslı Türk Lider Mustafa Akıncı ile Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis bu sabah başladıkları müzakerelerin ilk toplantısına 20 dakika ara verdi ve ardından tekrar biraraya geldi.

“Mülkiyet” konusunu görüşmeyle başlayan liderler saat 12.00 (KKSİ 14.00) sıralarında ara verdikleri görüşmeye 12.20’de (KKSİ 14.20) devam ettiler.

Mülkiyet konusuyla ilgili ilk görüşmede, açıkta kalan ve uzlaşı bekleyen alanlardan yeni uzlaşılar sağlanabilecek hususlar belirlenerek, listelendiği öğrenildi.

Mülkiyet ana başlığı altında askıda bekleyen ve bugüne kadar yakınlaşma sağlanamayan bu hususların uzlaşılara dönüşmesi için teknik uzmanlar çalışmaya başladığı belirlendi.

Diplomatik kaynaklar, Kıbrıs Türk tarafının temel arayışının mevcut yakınlaşmaların çoğaltılması olduğundan, varılan mutabakatların yeniden tartışmaya açılması ihtimalini süreci olumsuz etkileyecek bir yaklaşım olarak değerlendiriyor.

Bu arada BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Espen Barth Eide’nin bugün saat 14.30’da basın toplantısı düzenleyeceğini duyuruldu.

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Tatar- Holguin görüşmesi tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Holguin görüşmesi başladı

Voice Kıbrıs Haber

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

Görevden alma ve atamalar yapıldı!

Voice Kıbrıs Haber

Ursula von der Leyen bu akşam Kıbrıs’a geliyor

KHA

Ankara’da gündem Kıbrıs

Voice Kıbrıs Haber