CoronavirüsFeaturedKIBRIS

‘Cenazeleri haftalardır cami morglarında bekletiliyor’

Kıbrıs Türk Gençlik Birliği Başkanı Nafiya Horozoğlu İngiltere’de hayatını kaybeden 17 kişinin cenazelerinin haftalardır cami morglarında bekletildiğini söyleyip bu durumun aile üyeleri için çok zor olduğunu vurguladı.

Horozoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Yurt dışındaki Kıbrıslı Türklerin dönmesi ekonomik yaralarımızı sarmaya yarayacak…”

Peki, yurt dışındaki Kıbrıslı Türklerin yaşadığı acılar ne olacak? İngiltere’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden 91 Kıbrıslı Türk’ten dokuzun (9) cenazesi ile doğal nedenlerden ölen sekiz (8) kişinin cenazesi morglarda KKTC’ye gönderilmeyi bekliyor.

İngiltere’de hayatını kaybeden ve vasiyetleri ülkesine defnedilmek olan Kıbrıslı Türklerin cenazeleri günlük kira bedeli karşılığında haftalardır cami morglarında bekletiliyor. Hayatını kaybedenlerin yakınları ise bürokrasinin ağır işleyişi ve halihazırda henüz net bir çözüm bulunamaması nedeniyle perişan.

Yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türkler, KKTC için tam olarak ne ifade ediyor? Buraya gelip giden yetkililer, “Siz bizim için çok önemlisiniz” diyorlar, ama hangi açıdan? İnsani yoksa sadece ekonomik?

Burdaki vatandaşlarımızın son isteği Kıbrıs’ta toprağa verilmek, Kıbrıs’ta toprak olmak…Fazla birşey istemediler, sadece saygı ve empati.

Bize uçuşlar yok denildi, hatta şimdilik İngiltere’ye gömün daha sonra KKTC’ye getirilir bile denildi.

Türkiye’den her hafta İngiltere’ye kargo uçaklar geliyor. Türkiye’deki yetkililer cenazeleri göndermemiz için destek olacağını belirtti. Cenazeler İngiltere’den, İstanbul’a, sonra Mersin’e ve daha sonra KKTC’ye karayolları aracılığıyla ulaştıralabilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Gümrük Müdürlüğü yardımcı olmak için hazır. Cenazeler şu an özel tabutlarda ilaçlı bir şekilde hazır beklemektedir. Bu durum sevdiğini kaybeden aile üyeleri için çok zor ve acı.

Memleketlerinden binlerce kilometre uzakta son nefesini verenlerin yakınları hala cevap bekliyor. İngiltere’de öğrenim gören gençler ve burda mahsur kalan bazı vatandaşlar için çare üretenler, bu konuda çare üretmeyecek mi? Türkiye kökenlilerin cenazeleri ülkelerine giderken Kıbrıslı Türklerin cenazeleri gidemiyor.

El ele, gönül birliğiyle, acılarımızı ve yaralarımızı hep birlikte sarmak zorundayız. Kilometrelerce uzakta yaşasakta, kalbimizin bir kenarı Kıbrıs’ta. İngiltere’de ölen Kıbrıslı Türklerin ‘beni ülkeme gömün’ vasiyeti yerine getirilmeli…”


Benzer Haberler

Büyük Hamam kapılarını yeniden halka açıyor

Voice Kıbrıs Haber

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber