FeaturedKIBRIS

Çeler’den önemli 1 Mayıs açıklamaları!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, bugün  1 Mayıs İşçi Bayramıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Voice of the Island 2018

Bakanlık binasında yapılan açıklamada Çeler, 1 Mayıs’ta tüm emekçilerin tatil olabilmesi için bir çalışma başlattıklarını söyleyerek ” Gönül isterdi ki 1 Mayıs’ta herkes tatil versin, kimse kimseyi çalıştırmasın” dedi. Çeler, maalesef yasalarda yasaklayıcı bir tavır olmadığını ancak, yasalara göre resmi tatil günü olduğu için bire iki ödeme kaydı ile çalıştırılmasının gerekli olduğunu vurguladı.

Bakan, yasayı değişmek için bir imkan olmadığından dolayı 1 Mayıs’ın tamamen herkese tatil olamadığını ancak yakında onun da hayata geçeceğini söyleyerek, bu dönemde yasa değişmiş olsaydı denetimlerin sağlanamayacağını ve devlete olan güvenin bir kez daha sarsılacağını söyledi.

Çeler, yarın en büyük müfettişin toplum olacağını sözlerine ekleyip toplumdan kurallara uymayanları bildirmelerini rica ederek çalışanlarına bire iki ödemeyen şirketlere asgari ücretin bürüt miktarı üzerinden ceza kesileceğinin altını çizdi. 

Çeler: Süpermarketler 11:00’dan sonra kapalı!

Çeler, saat 11:00’dan itibaren  marketlerin tatil olacaklarını söyleyip topluma da çağrıda bulunarak yarın 11’den sonra açık olan marketlerden alış veriş yapmamaları ve hizmet sektörü veren yerlerden de hizmet almamaları konusunda uyarıda bulundu.

Bakan “Umarım gelecek yıl hem 1 Mayıs, hem çalışma saatleri hem de emekçinin hakkı olan diğer tatil günlerini hep birlikte gönül rahatlığı ile kutlarız. Tatillerin, sadece memurların ve devlet çalışanlarının değil, özel sektör çalışanlarının ve işverenlerinin de tatili olarak hayata geçer.” diyerek sözlerini tamamladı.


Benzer Haberler

“Amaç asgari ücreti haziran ayına sarkıtmaksa bunu asla kabul etmeyeceğiz”

TAK

ABD’de hava yolu şirketi 101 yaşındaki kadını uçuşa bebek olarak kaydetti

TAK

Küresel piyasalar Fed haftasına pozitif seyirle başladı

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolar oldu

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK