FeaturedKIBRIS

Çeler: Yeni sisteme geçilmezse 6 ay sonra tekrar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, dün akşam Genç Tv’de yayınlanan Er Meydanı isimli programa katılarak Mustafa Alkan’ın sorularını cevapladı.

Voice of the Island 2018

Çeler: Yeni sisteme geçilmezse altı ay sonra tekrar…

Asgari ücret hakkında gelen sorulara Çeler, son yapılan asgari ücret zammından sonra bir öneride bulunduğunu, halkdan asgari ücret düzenlemesi için nasıl bir sisteme geçilmesiyle ilgili taleplerini iletmelerini istediğini ancak sadece 4 bireysel, 6 kurumsal öneri geldiğini açıkladı. Çeler ” Bakan benim, düzeltecek olan benim ama ben bunu toplumun bütünüyle yapmak istiyorum” sözlerini dile getirerek asgari ücretin yeterli olmadığını, bir şahıs ancak ailesinin yanında kalıyorsa ve kira ödemiyorsa yeterli olabileceğini vurguladı. 

Daha sonra Çeler, yasada Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun yılda bir kez değil, yılda en az bir kez toplanması gerektiğinin altını çizerek komisyonun geçen yıl 2 kez toplandığını, bu yıl da eğer yeni sisteme geçilmezse 6 ay sonra tekrar toplanılacağını aktardı.

Çeler: Staj yaparken ödenecekler

Bakan, programda öğrencilerin çalışma hayatındaki yerinden de bahsederek, staj yapan Kıbrıslı Türk gençlerini teşvik etmek için bakanlığın yeni bir proje girişiminde olduğunu açıklayarak “Fonlarımızı iyi kullanarak, staj yaparken ödenmelerini sağlayacak ve yatırımlarını yapacak belli bir miktarda katkıyı hayata geçirmek için projeleri tamamladık, tüzüklerini hazırlayacağız” şeklinde konuştu. 


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber