FeaturedKIBRIS

Çeler: Trafik güvenliği olmayan bir ülkede yaşıyoruz!

Zeki Çeler

KIBRIS TV’de her sabah izleyicisi ile buluşan Sabah Ajansı programına katılan TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, Başkan Vekilliği görevini de sürdürdüğü “Cumhuriyet Meclisi Trafik Güvenliğiyle İlgili Çalışmalarda Bulunmak Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite”nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Program yapımcısı Serkan Soyalan’ın sorularını yanıtlayan Çeler, trafik güvenliğinin sadece yolların aydınlatılması ve düzenlenmesi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, bunun bir vizyon ve master planla ancak ortaya konabileceğini söyledi.

Komitenin çalışmalarının sonlanmasının uzun zaman alacağını da söyleyen Çeler, trafik konusunda eğitimin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Eğitimin aileden başladığının altını çizen Zeki Çeler, trafik eğitiminin okul müfredatlarına konulmasıyla bu yolda daha başarılı olunacağını vurguladı.

Trafikte çağdaş yöntemlerle denetim

Trafikte çarpışmaların önüne geçilmesinin trafikte denetimlerle sağlanabileceğini de belirten Çeler, trafik polislerinin çağdaş yöntemlerle denetim yapmaları gerektiğini söyledi. Yurt dışında polislerin uyuşturucu denetimleri yaptıklarını da vurgulayan Çeler, ülkemizde trafiğe çıktığımız zaman ciddi tehlikelerle boğuştuğumuzu ve ciddi sıkıntılar yaşadıklarımızı vurguladı.

Trafiğe çıktığımız zaman hiçbir aracın güvenli olmadığını da söyleyen Çeler, “Ne yazık ki trafik güvenliği olmayan bir ülkede yaşıyoruz” dedi.

Vizyon sıfır

Trafik konusunda çok ciddi eksiklikler bulunduğunu ancak yıllardır bu eksikliklerin giderilmediğini de söyleyen Çeler, 1974 yılından sonra kurulan tüm hükümetlerin bu yönde sorumluluğu bulunduğunu ve hiçbir Trafik Güvenliği Planı yapılmadığını vurguladı.

Komite olarak kendilerinin “Vizyon Sıfır” olarak yola çıktıklarını da söyleyen TDP Milletvekili Zeki Çeler, amaçlarının sıfır can kaybı, sıfır kalıcı yaralanma ve sıfır ağır yaralanma olarak belirlediklerinin de altını çizdi.

Bireylerin öncelikle kendilerinin değişmesi gerektiğini söyleyen Çeler, “değişime kendimizden başlamalıyız, kendimiz değişmediğimiz sürece, hiçbir şeyi değiştiremeyiz” dedi.

Trafikte çok daha dikkatli olmalıyız

Trafikte hatalı park etmeyi alışkanlık haline getirdiğimizi de vurgulayan Çeler, kimsenin kimsenin hayatıyla oynamaya hakkı olmadığını söyledi ve yanlış parktan dolayı hem trafik sıkışıklıkları yaşandığını, hem de acil durumlarda Ambulansların vakalara ulaşımlarının engellendiğini söyledi.

Trafiğe çıkacak olan herkesin, yollardaki sıkıntıların bilerek çok daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Çeler, vatandaşların trafik kurallarına harfiyen uyması gerektiğini söyledi.



Benzer Haberler

LTB sınırlarındaki su tahlil sonuçları temiz çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Kalecik III Sözleşmesi hakkında hazırlanan çalışma Sayıştay Başkanlığı’na sunuldu

TAK

Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti

TAK

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalkındırma Derneği’nin genel başkanlığına Dr. Hasan Birtan getirildi

TAK

İzmir açıklarında art arda iki deprem

NTV

ABD ve Çin, yapay zeka güvenliği ve risklerini ele aldı

TAK