CoronavirüsFeatured

Çeler: “Tam bir çalışma yapın ve o zaman topluma çıkıp anlatın”

Çalışma eski bakanlarından TDP Milletvekili Zeki Çeler BRT’de Pembe Paşaoğluları’nın sorularını yanıtladı..

İskandinav ülkeleri gibi kültürel anlamda adalet ve eşitlik ilkesinin gözetilmediğini ifade eden Çeler, “İhtiyacınız yok ise bu yardımı almayacaksınız. İhtiyacınız var ise alacaksınız. Ama görüyorum ki! her kesim 1500 TL desteğe talip” dedi.

“TOP BÜROKRATLARIN ÜZERİNE ATILDI”

Çeler, özel sektöre sağlanacak ekonomik destek paketi ile ilgili siyaseten risk almamak adına tüm yükün bürokratların üzerine atıldığını da iddia etti.

İşte Çeler’in bu yöndeki ifadeleri…

“Top bürokratların üzerine atıldı ve siyaseten kimse risk almak istemedi. Bürokratlar otursun kara versin. Nihai kararı bürokratlar verecek. Hayır bürokratlar nihai karar veremez. Bakanlar Kurulu’dur nihai kararı veren. Bürokratlar sadece çalışmayı yapar, şemayı hazırlar ve tüzüğü düzenler. En son karar Bakanlar Kurulu’nundur”…

Çeler, sektörlerle daha önceden toplantılar yapılsa ve hangi kurumun, birliğin, odanın veya sendikanın ödeyebileceği belirlenmiş olsaydı  adalet ilkesinin anlam kazanacağını söyledi.

“MAALESEF ADİL OLMA KÜLTÜRÜNE SAHİP DEĞİLİZ”

Zeki Çeler, Kıbrıs Türk toplumunun adil olma kültürüne sahip olmadığına dikakti çekti.

Çeler, “adil olma kültürüne maalesef sahip değiliz. Ona vereceksen bana da verecen algısı ile yaşayanlar da var. Hakikaten bu desteğe en çok ihtiyacı olan da var. Hiç ihtiyacı olmayıp da eşitlik ilkesi adı altında “ben de isterim” diyenler maalesef diğerinin halen daha açlık çekmesine sebebiyet veriyor”dedi…

“İHTİYACI OLMAYANIN DA BU DESTEĞİ İSTEMESİNE ÇOK ÜZÜLÜYORUM”

Çeler, özel sektörde 1500 TL ödeyebileceklerin ödememekte ısrar edip, devletten destek beklemesinden duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.

Zeki Çeler, “Çok üzülürüm ödeyebilecek olan ödemiyor, ihtiyacı olmayan ben de istiyorum diyor madem devlet bu katkıyı verecek niçin ben de almayaım. Eğer 3 ay ödeyecekse 4500 TL az para mı diyor. İhtiyacın yok ise alma ki bu devlette ihtiyacı olana daha fazla verebilsin” diye konuştu.

“ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE TOPLUMA ANLATMAK LAZIM İDİ”

Çeler, Bakanlar Kurulu’nun en büyük hatasının beklentiyi karşılamak adına herkese 1500 TL destek söylemi olduğunu da kaydetti.

Zeki Çeler, “Herkese eşit 1500 TL destek Bakanlar Kurulu’nun en büyük hatası idi. Bir anda toplumu sakinleştirsinler, beklentiyi karşılasınlar diye 1500 TL diye bir rakam ağızlarından attılar. Ama ilk olarak istatistiklerin vve ihtiyaçların belirlenmesi lazım idi. Kurumlarla, birlikler, odalarla, sendikalarla görüşüp kim ne verebileceğini tartışıp, bunu şeffaf bir şekilde topluma anlatmak lazım idi”dedi…

TDP Milletvekili Çeler’in açıklamasında şu ifadelere de yer verdi.

“TOPLUM BU ÜLKEYİ SEVMEDİ”

“Toplum bu ülkeyi sevmedi. Bu ülkede kendini bu topluma sevdiremedi. İdarecilerimiz bizi bugüne kadar bu şekilde yönetti. Hep bu algı ile biz hareket ettik diye maalesef biz olmayı işin başında herkes biz konuşurdu. Hepimiz biriz, hepimiz aynı gemideyiz. Birimiz hasta olursa hepimiz hasta olacağız. Gide gele onlarla bizler ayrıldık, bizler onlar olduk. Sonra yavaş yavaş ben oluyoruz. Bu bencillik yüzünden de hayır etmeyeceğiz. Ama bu yine hem siyasilerin hatasıdır hem de aslında siyasilerin bu yönde bizi yönlendirmesine hiç ses çıkarmayan yine toplumun da hatasıdır”….

Hükümete, ekonomik destek paketinde adil dağıtım için acele etmemesi çağrısında da bulunan Çeler, “Tam bir çalışma yapın ve o zaman topluma çıkıp anlatın”dedi.

Zeki Çeler, “1500 TL destek ödemesi ay sonu olacak. Madem ay sonu olacak bari ay sonuna kadar beklenilsin. Bugün ayın 14’ü varsın bir hafta daha tam bir çalışma yapılsın.O çalışma yapılırken de tekrar tekrar birlikler, odalar, sendikalar, kurumlar çağrılsın ve bu adil dağıtımı yapabilecek nokta hazırlansın ve o zaman topluma anlatılsın”şeklinde konuştu.…

Voice of the Island


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA