FeaturedKIBRIS

Çeler: “Sen önce asgari ücret altında verdiğin maaşları düzelt”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, 1 Mayıs’ta açık olacak tüm işyerlerine gerekli cezaların verileceğini yineledi.

Bakan Çeler, 1 Mayıs’ta açık olacağını duyuran markete yanıt verdi. Sosyal Medya hesabından açıklama yapan Bakan Çeler, Lefkoşa’da bir marketin iki kaat maaş vereceği söylemi ile açık olacağını duyurduğunu belirterek bunu eleştirdi.

Çeler, “Lefkoşa’ da bir süper market işçileriyle anlaşmış, 2 kat maaş verecekmiş ve açık olacakmış! * Sen önce KAYIT DIŞI işçi çalıştırmaktan yediğin cezaları öde!. Asgari ücret altında verdiğin maaşları düzelt gerisini sonra külahımıza anlatırsın!” ifadelerini kullandı.

Söz konusu marketin emekçi bayramında çalışanların bunu istediğini ve iki katı maaş vereceğini yazdığını da belirten Çeler, bu söylemi eleştirerek bakanlığın gereğini yapacağını kaydetti ve “bu halk sana bunun bedelini ödetir” ifadelerini kullandı.

Söz konusu marketin diğer marketlerin de açık olması için elinden geleni yaptığını ifade eden Bakan Çeler, Pazartesi günü bakanlığın resmi sayfasından da name & shame uygulaması ile söz konusu marketin ismini vereceğini açıkladı.

Öte yandan Reis süpermarket sosyal medya hasabından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs günü açık oalcağını duyrudu.

Market açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Çalışanlarımızın İsteği Üzerine ve Müşterilerimizin Mağdur Olmaması Amacıyla Çalışanlarımıza 2 katı ücret ödeyerek 1 Mayıs’ta açık olacağız”


Benzer Haberler

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolar oldu

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK

Nijerya’da düzenlenen saldırılarda Sivil Ortak Görev Gücünden 25 kişi öldü

NTV

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (29 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber