FeaturedKIBRIS

Çeler: Meclisi “Trafik Güvenliği” konusunda olağanüstü toplantıya çağırıyorum

Ailesinden 9 kişiyi trafik kazalarına kurban verdiğini söyleyen Çeler, ülkede trafikle ilgili politika olmadığını belirterek, trafik kazalarıyla ilgili daha fazla konuşarak ciddi bir tartışmayı gündeme getirmek gerektiğini söyledi.

Trafikte son yıllarda verilen canlara gerek hükümet gerekse Meclis’i duyarsız kalmakla suçlayan Çeler, bugünden itibaren her toplantıda trafikle ilgili konuşma yapacağını kaydetti.

Meclis’in sadece trafikle ilgili oturum yapması gerektiğini anlatan Çeler, son 10 yılda her yıl ortalama 39 kişinin trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

KKTC’de trafik güvenliği olmadığını kaydeden Çeler, “Trafik güvenliği namına ciddi bir sistem olsa kazalara bu kadar kurban verilmezdi” dedi.

Trafik güvenliğiyle ilgili bir çok sorunun düşük maliyetle çözülebileceğini anlatan Çeler, trafik uzmanlarına göre şehirler arası yolların ışıklandırılmasının lüksten öte bir şey olmadığını, kazaları önlemediğini kaydetti.

Trafik kameralarının da kazaları önleyen bir unsur olmadığını dile getiren Çeler, işe yaramayan önlemler için gereksiz harcamalar yapıldığını söyledi.

Hız tespit kameraları konulan yerlerde hiçbir ölüm olmadığının söylendiğine işaret eden Çeler, “Bu durumda kaza olan yerlere kamera mı dikilmeli?” diye sordu.

Trafiğin 3 unsurdan oluştuğunu, bunun yol kullanıcıları, araçlar ve yollar olduğunu anlatan Çeler, çözümün eğitim, denetim ve mühendislikle elde edilebileceğini kaydetti.

Acil hizmetlerde gelişme olsa da, hâlâ gidilmesi gereken yol olduğunu dile getiren Çeler, yollardaki sorunlar nedeniyle, kazalarda ölenlerin sorumluluğunu hükümetler ve Meclis’te de olduğunu kaydetti.

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Erhürman “Kıbrıs Türk halkının sabretme sınırı zorlanıyor”

TAK

Üstel “Yeni Girne Hastanesi’nin yılsonuna kadar hizmete girmesi hedefleniyor”

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA

12. Mormenekşe Enginar Festivali 3-5 Mayıs’ta yapılıyor

TAK

Amalthea Operasyonu için ABD’den onay bekleniyor

KHA

Zanlı 15 günü aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderildi!

Voice Kıbrıs Haber