FeaturedKIBRIS

Çeler “Herkes restoran sokak gezerken niye bu çocuklar eve gidemesin”


Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, salgın nedeniyle izin kullanamayan asker konusu gündeme getirildi.

TDP Milletvekili Zeki Çeler, konuyla ilgili güncel konuşmasında, izne çıkamayan asker ve ailelerinden gelen mesajları okudu.

TDP Milletvekili Zeki Çeler de salgın nedeniyle izin kullanamayan asker ve ailelerinden gelen mektuplardan alıntı yaparak, uzun zamandır izne çıkamayan askerlerin sıkıntılarını dile getirdi.

Açılımlara başlanmasına rağmen askere izin verilmediğini kaydeden Çeler, başbakanın askerlerin izin kullanabileceği yönündeki açıklamasının ardından izne çıkamayan asker ve yakınlarından benzer şikayet mektupları almaya devam ettiğine işaret etti.

Çeler, geçmişte izin alamayan askerlerle ilgili yaşanan sorunları hatırlatarak, böyle devam ederse askere gidecek insan bulunamayacağını savundu.

Her ülkenin kendi yapısı ve askerlik sistemi olduğunu başka ülkelerle kıyaslamanın yersiz olduğunu ifade ederek, “Herkes restoran sokak gezerken niye bu çocuklar eve gidemesin” dedi.

ARIKLI

Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı da, pandeminin tüm kesimler gibi Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nı da etkilediğini söyleyerek, ülkelerin farklı askeri kurallar uyguladığını belirtti. Arıklı, yumuşatılan önlemlerin ardından vakaların artmasıyla daha sıkı tedbirler alınmak zorunda kalındığını söyledi.

Temasa geçtiği yetkililerden sırasıyla izinlerin kullandırıldığı ve kimsenin hakkının gasp edilmediği bilgisini aldığını kaydeden Arıklı, ileriki günlerde Başbakanın bu konuda daha detaylı bilgi alarak, kamuoyunu bilgilendirilebileceğini ifade etti.

Voice Kıbrıs Haber/TAK






Benzer Haberler

İtalya’da 6 tondan fazla uyuşturucu ham maddesi ele geçirildi

Voice Kıbrıs Haber

Portekiz, EURO 2024 çeyrek finalinde Fransa’nın rakibi oldu

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Temmuz 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Askeri yasak bölgeyi ihlal ederek güneyden kuzeye geçti!

Voice Kıbrıs Haber

Dünyanın en tehlikeli havalimanı: Yalnızca 24 pilot iniş yapabiliyor

NTV