FeaturedKIBRIS

‘Çeklerin karşılığı ödenebilecek mi?’

Barolar Birliği Başkanı Av. Hasan Esendağlı, sağlığın önemli olduğunu, ama ekonomik belirsizliklerin, insanları evde tutmayı zorlaştırdığını belirterek “Bu şekilde apar topar takasa gönderilen çeklerin karşılığı ödenebilecek mi?” diye sordu.

Esendağlı’nın paylaşımı şu şekilde:

“Bu olmadı..
Ekonomiden önce sağlığa odaklanalım. Evet bu doğru ama, ekonomik konularda belirsizlik, standartsızlık ve karmaşa yaratırsanız, insanları evde tutmak zorlaşacaktır. Bunu da görmezden gelmemek gerek.

Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan ekonomik tedbirler paketinin 16. Maddesinde faaliyeti durdurulan işletmelerin keşide ettikleri çeklerin takasa gönderilmemesine ilişkin uygulamanın uzatılacağı açıkça ifade edilmişti. Bu işletmeler, Bakanlar Kurulunun bu açıklamasına göre pozisyon aldılar, kendilerini ayarladılar. Halbuki dün, bankalarda bu işletmelerin çeklerinin işlem gördüğüne ilişkin yoğun şikayet aldık.
Başbakanın dün akşamki açıklamasından anlıyoruz ki, hükümet bu tedbirden vazgeçti. Onun yerine çeke 30 gün öteleme ve kredi sağlama gibi bir yöntemden bahsediliyor.

Tamam ama, insanlar hazırlıksız yakalandı buna. Şimdi hükümetin açıkladığı pakete güvenmenin bedelini mi ödeyecekler? Bu şekilde apar topar takasa gönderilen çeklerin karşılığı ödenebilecek mi? Bunun piyasaya bir faydası olacak mı? Açıklanan ekonomik tedbirler böyle sürprizli değişmeye devam edecek mi?”

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

11 bin sterlin ve 180 bin TL çalan kadın tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Aracın çarptığı bisiklet sürücüsü yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu’nun istifası için yine sokaklara indi

AA

Antarktika’ya düşen gök taşları küresel ısınma nedeniyle tehdit altında

AA

Nöbetçi eczaneler (28 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

İsias Davası için Adıyaman’a giden KKTC heyeti adaya döndü

BRT