FeaturedKIBRIS

“Çavuşoğlu iç cephede çatlak oluşturmaya çalışıyor”

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu “Kıbrıs Cumhuriyeti iç cephesinde çatlak oluşturmaya” ve KKTC iç siyasetindeki gelişmeleri “etkilemeye” çalışmakla suçladı.

Rum radyosuna göre Hristodulidis “hükümet, Türkiye’nin bu ülkenin geleceğini belirlemesine müsaade etmeyecek ve Kıbrıs’ı Çavuşoğlu’na hibe etmeyecek” dedi.

RIK’in sabah programında katılan Hristodulidis “Türkiye’nin Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasını istemediğini, müzakere prosedürünü de sorumlusu Kıbrıs Cumhuriyeti olacak şekilde çıkmaza sürüklemeyi hedeflediğini” öne sürdü.

Nikos Hristodulidis müzakerelerin yeniden başlamamasının sorumlusunun Türkiye, Çavuşoğlu’nun açıklamalarının da bunun göstergesi olduğunu” iddia etti.

Hristodulidis “Çavuşoğlu’nun sözleri, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, Türkiye çözümün uygulanmasında da, çözüm dönemi sonrasında da rol almamalıdır tezinin doğruluğunu gösteriyor” dedi.

Türkiye’nin Mağusa’ya başkonsolosluk açma niyetini de yorumlayan Hristodulidsi “Kıbrıs Cumhuriyeti,  BM Güvenlik Konseyi’nden somut bir tepki gelmesi için gerekli bütün eylemlerde bulunuyor” ifadesini kullandı.

(TAK)


Benzer Haberler

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber

Alkollü sürücü park halindeki araca çarptı

Voice Kıbrıs Haber