FeaturedKIBRIS

Çavuş “ Yeşillenme hastalığına hem Güney hem Kuzey hem de Türkiye yabancı ”

Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş , narenciyedeki yeşillenme hastalığına neden olan böceğin ilk önce Limasol’da görüldüğünü, Kuzey’in de Güney’in de Türkiye’nin de bu böceğe yabancı olduğunu belirtti.

“GÜNEY KARANTİNA KURALLARINI AĞIRLAŞTIRMALI”

Güney Kıbrıs’ın karantina kurallarını ağırlaştırması gerektiğini ifade eden Çavuş, mücadelenin ancak bu şekilde başarılı olabileceğini belirtti.

Tarım Bakanı Çavuş, böceğin imhasını yapabilecek başka bir böceğin yetiştirilmesi için gerekli çalışmaların sürdüğünü söyledi.

“BABUTSALARDAKİ HASTALIKLA MÜCADELE BÖCEKLERLE YAPILACAK”

Çavuş, babutsalarda da hastalık olduğunu, bu konudaki mücadelenin de bir böcekle yapılacağını, bu konuda da çalışma yapılacağını kaydetti.

Tarım Bakanı Çavuş, narenciyenin üçüncü ülkelere satışının devam ettiğini belirterek, ürünün bir an önce kaldırılması, ağaçların korunması için gereğinin yapılacağını ifade etti.

“ MANDORA YEŞİL HAT TÜZÜĞÜ ÜZERİNDEN SATILACAK”

Mandora konusunda plansızlık olduğunu kendisinin de ifade ettiğini, bu ürünün 30 bin tonlardan 70 bine ulaştığını kaydeden Çavuş, hasattan sonra yeniden bir planlama yapacaklarını, bunu da kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Çavuş, mandoranın yaklaşık 20 bin tonunun sıkılacağını, sadece bir tüccarın 10 bin ton için Azerbaycan’dan sipariş aldığını, Yeşil Hat Tüzüğü üzerinden de satış olacağını söyledi.


Benzer Haberler

Baybars “Arıklı iki buçuk yılını kurultay kavgalarıyla geçirdi”

TAK

Babasının evinden hırsızlık yaptı!

Voice Kıbrıs Haber

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

NTV

TC Dışişleri Bakanı Fidan Holgun’i kabul etti

AA

Sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş’ın mezarı otopsi için açıldı

AA

Hayvancılar araçlı eylem uyarısı yaptı, hükümete pazartesi gününe kadar süre!

TAK