FeaturedKIBRIS

Çavuş “Narenciyede yaşanan doğal afet, buna karşı mücadele ediyoruz“

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş , narenciyede sorun olduğunu fakat bunun “UBP’nin felaketi” olmadığını söyledi.

Emeğin karşılığını üreticinin almasının herkesin temennisi olduğunu dile getiren Çavuş, yapılan çalışmaları herkesle paylaştığını ve sorunun çözümü için de çalışılmaya devam edildiğini kaydetti.

“KARANTİNA KURALLARI UYGULANDI”

Vektör böceğinin ülkede görüldüğünü ve karantina kurallarının uygulandığını dile getiren Çavuş, bu konuda da birçok çalışma yapıldığını ve bu çalışmaların da paydaşlarla paylaşıldığını kaydetti.

Hükümetin tüm organlarının şu anda görevde olduğunu dile getiren Çavuş, sürecin zor bir süreç olduğunu kaydederek, üretim ve üreticinin önünün açılması için her türlü çalışmanın yapıldığını kaydetti.

Vektör böceğinin adada birçok alanda görüldüğünü söyleyen Çavuş, ürünün dalında kalmadan değerlendirilebilmesi için çalışmalar yaptıklarını, bunun bir doğal afet olduğunu ve hükümet olarak da bu afetle mücadele ettiklerini kaydetti.

Yeşil Hat Tüzüğü üzerinden de satışların gerçekleştirileceğini dile getiren Çavuş, bu kapsamda satışın artırılması yönünde de gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.


Benzer Haberler

Görevden alma ve atamalar devam ediyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 kişi daha aranıyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 Mayıs İşçi Bayramı bugün kutlanıyor

TAK

Gönyelide bir kasabın faaliyeti durduruldu!

BRT

Havayolu şirketi, binlerce kişinin kişisel bilgilerini yanlışlıkla açıkladı

AA

Aynı yöntemle daha önce de uyuşturucu temin etti!

Voice Kıbrıs Haber