FeaturedKIBRIS

“Casus vanla ilgili itiraf”

Eski İsrail Ajanı Tal Dilian’ın Kıbrıs’ın güneyine getirdiği casus vanla ilgili konu, gündem olmaya devam ediyor.

Politis gazetesi bugünkü haberinde, Dilian’ın; vanı Kıbrıs güneyine götürebilmek için yaptığı başvuru belgesini ifşa ederek, 4 Ekim 2018’de vanla ilgili tüm bilgilerin ve vanın meteorolojik olayların takibinde kullanılmak maksatlı getirilmek istendiğinin Kıbrıs Cumhuriyeti Gümrük Dairesi’ne iletildiğini; Kıbrıs Cumhuriyeti Gümrük Dairesi’nin de 11 Ekim’de gerekli izni verdiğini yazdı.

Gazete, Dilian’ın Forbes dergisine yaptığı açıklamalarda ise, vanın casusluk işleri yapabilecek özellikleri bulunduğunu itiraf ettiğini kaydederken, Gümrük Dairesi’ne yalnızca meteoroloji aracı olarak beyan ettiğini belirtti.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun dün, konuyla ilgili Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüşme yaptığını da yazan gazete, görüşmeden tatmin edici hiçbir sonuç çıkmadığını ve Başsavcılığı’nın konuya müdahale etmesi önerisinin tekrarlanmadığını kaydetti.

Haberde, olayla ilgili polis soruşturmasının devam ettiği ifade edildi.

Öte yandan Alithia gazetesi ise, AKEL’in konuyu; siyasileştirerek, DİSİ’ye ve DİSİ Başkanı Averof Neofitu’ya darbe vurmak amacıyla kullandığını yazdı.

Haberde, olayla ilgili yanlış bilgilendirme silsilesi olduğu ifade edilirken, Kıbrıs Cumhuriyeti Nikos Anastasiadis’in ise herhangi bir vatandaşın veya siyasi kişiliğin özel hayatının ihlal edilmesine müsamaha göstermeyeceğini söylediği belirtildi.

(TAK)


Benzer Haberler

Hristodulidis “Yeniden birleşme vizyonu ve önceliğiyle bütün gücümle çalışacağım”

TAK

Birçok bölgede yarın 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

II. Dünya Çocuk Günü Resim Yarışması’na başvurular başladı

TAK

YDP tüzük kurultayı yapıldı…Milletin Partisi Yeniden Doğuş Partisi’ne katıldı

TAK

Marketin otoparkında tabanca operasyonu

Voice Kıbrıs Haber

Erhürman “Göreceğimiz zarar, verdiğimiz zarara kıyasla daha fazla olacak”

Voice Kıbrıs Haber