FeaturedKIBRIS

Camiye bayrak asma olayına ilişkin güneyden ilk açıklama

İki toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş Başkanı Takis Hadjidimitriou, haber merkezimize konuşarak, Limasol Köprülü Cami ile Larnaka Tuzla Cami olayının bağlantılı olup olmadığı konusunda bir bilgisi olmadığını fakat tek bağlantısının fanatiklik ve hoşgörüsüzlük olduğunu kaydetti.

Voice Of The Island’ın sorularını yanıtlayan Hadjidimitriou, olay ile ilgili polis tarafından bilgilendirilmediğini olayı öğleden sonra vatandaşlardan öğrendiğini söyledi.

Olay bilgisine ulaştığı anda komite üyelerini de bilgilendirdiğini kaydeden Hadjidimitriou, sosyal medya hesabı üzerinden de paylaşımda bulundu.

Hadjidimitriou paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Tuzla Cami yeni hedef

Larnaka’daki Tuzla Camii, Eski Eserler Dairesi ile birlikte Kültürel Miras Teknik Komitesi tarafından restore edilen bir anıttır.

Anıtın üzerine bir Bizans bayrağı yerleştirilmesi, Kıbrıs için utanç verici, kültüre zarar veren bir başka fanatizm ve hoşgörüsüzlük eylemidir.

Teknik Komite, her ihtiyatlı kişiyle birlikte, herhangi bir vandalizme eylemine direnecek Hasta milliyetçiliğe direnecek Anıtların kurtuluşu için savaşacak Kıbrıs’ın kurtuluşu, barış, işbirliği ve Kıbrıslı Türk vatandaşlarımızla camiler ve kiliseler için bir arada yaşamak için Ortak kültürel miras için mücadele edecek.”

Voice of the Island


Benzer Haberler

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü beton refüje çarpıp takla attı!

Voice Kıbrıs Haber

KTAMS: “30 Nisan itibariyle bir ailenin açlık sınırı 23 bin 559 TL”

Voice Kıbrıs Haber

Tufan: “Yollarda değil pistlerde yarışalım”

Voice Kıbrıs Haber

7 Mayıs Dünya Astım Günü: “262 milyon insan astımın etkisinde”

Voice Kıbrıs Haber

Derinya’ya yeni bir pazar yeri inşa ediliyor

Voice Kıbrıs Haber

Holguin’in akşam saatlerinde adaya gelmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber