FeaturedKIBRIS

“Çalışanların şikayet ve çağrıları nedeniyle yetkililerle bir araya gelmek istedik”

Çalışma ve  Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, bugün bakanlık müsteşar ve müdürleriyle birlikte Girne Amerikan Üniversitesini ziyaret etti.

Girne Amerikan Üniversitesinde, bir süredir, çalışanlarının  maaşları ve sosyal yatırımları konusunda yaşanan sorun ve aksamalar medyaya yansımıştı.

Bakan Çeler, basına ve sosyal medyaya yansıyan bu duyumlar, akademik kadro ve personelden gelen talepler doğrultusunda üniversiteyi ziyaret ederek iddialarla ilgili olarak ,GAÜ  Rektörü Profesör Doktor Kutsal Öztürk ve üniversite yetkilileriyle bir araya geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Bakanlık Müsteşarı Evrim Hıncal, Bakanlık Müdürü Efsun Salel, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Elmas Tokay, Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Ayşe Avseven,İhtiyat Sandığı Müdürü  Erman Yalyalı, Çalışma Dairesi Müdürü Ergenç Semerci ve ilgili dairelerin müfettişlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, muhasebe bölümüden personel maaşlarının bordroları talep edilerek inceleme başlatıldı.

Burada yapılan toplantının ardından Bakan Çeler , bakanlık müsteşar ve müdürleri, bu akşam 19.00’da GAÜ Spectrum Kongre Merkezinde , GAÜ akademisyen ve personeliyle bir toplantıda bir araya gelecek.

Rektörlük binasında gerçekleşen toplantıdan sonra BRT Habere açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Zeki Çeler, Girne Amerikan Üniversitesinde, bir süredir,bazı ekonomik sıkıntılar ve personel yatırımları konusunda sorunlar yaşandığı  yönünde iddialar bulunduğunu  anımsatarak, çalışanların bakanlığa yaptığı şikayet ve çağrıların  bu dönemde artması nedeniyle, üniversiteye gelerek yetkilileriyle burada bir araya gelmek istediklerini kaydetti.

Ziyaretin amacının , sorun yaratmak ya da üniversiteyi prestij  kaybına sebebiyet vermek olmadığını vurgulayan Çeler, ziyareti ,iddiaların gerçekliğini sorgulayarak, sorunlara karşı yapılabilecekleri el birliğiyle değerlendirmek amacıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bir süre sonra görevden ayrılacağını ancak , göreve gelecek  yeni ekibi   bu sorun ve  çalışanların sıkıntıları varsa bunların  nasıl aşılabileceği konusunda bilgilendirmek için bu çalışmayı başlattıklarını  ifade eden Çeler, rektörle gerçekleşen toplantıda, incelenmek üzere,  muhasebe bölümünden maaş bordrolarını talep ettiklerini dile getirdi.

Bu akşam, rektörlüğün yapacağı çağrıyla, 19.00’da GAÜ Spectrum Kongre merkezinde, akademik kadro ve personelle bir araya gelerek sorunlarını dinleyeceklerini söyleyen Çeler, tüm personele toplantıya  katılmaları çağrısında bulundu.

Çalışanların sosyal medyadan mesaj göndererek ya da aracılarla kendilerine ulaşmaya çalıştığını ancak bu yöntemle bakanlığın gereğini yapmasının mümkün olmadığını söyleyen Çeler, bakanlık müsteşarı müdürleri, ilgili daire müdürleri, akademik kadro ve personelin katılacağı toplantının , sorunların anlatılması ve doğru  anlaşılması için önemli olduğunu  söyledi.

Toplantı sonrasında , ortaya çıkacak tabloya ve iddiaların doğruluğuna göre, bakanlık yetkileri ve yasal çerçevede yaptırımların neler olabileceği, sorunun giderilmesi için neler yapılabileceğinin değerlendirileceğini kaydetti.

(BRT)


Benzer Haberler

KTAMS: “30 Nisan itibariyle bir ailenin açlık sınırı 23 bin 559 TL”

Voice Kıbrıs Haber

Tufan: “Yollarda değil pistlerde yarışalım”

Voice Kıbrıs Haber

7 Mayıs Dünya Astım Günü: “262 milyon insan astımın etkisinde”

Voice Kıbrıs Haber

Derinya’ya yeni bir pazar yeri inşa ediliyor

Voice Kıbrıs Haber

Holguin’in akşam saatlerinde adaya gelmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Güney’e Ürdün’den yangın söndürme helikopteri desteği

Voice Kıbrıs Haber