FeaturedKIBRIS

Büyükelçiliklere yeni atamalar

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in, dün, yeni atanan Mısır ve Lübnan’ın büyükelçilerinin, güven mektubunu kabul ettiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesine göre, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, Mısır’ın yeni Güney Kıbrıs Büyükelçisi Mai Taha Mohammed Khalil’in güven mektubunu kabul ederken, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’nin, 20 Kasım’da Güney Kıbrıs’a yapacağı ziyaretten söz etti.

Anastasiadis, Mısır Cumhurbaşkanı ile ikili ilişkilerdeki durumu ve yeni işbirliklerinin ileriye götürülmesi konularını ele alacağını belirtti.

İki ülkenin, Doğu Akdeniz’deki istikrar ve güvenliğin güçlendirilmesine ilişkin işbirliği ruhu içerisinde, 2017-18 yılları için askeri işbirliği programları üzerinde anlaşmaya vardığını belirten Anastasiadis, bölgesel sorunların göğüslenmesi, teröre karşı mücadele etmek için Mısır ile birlikte çabalarını yoğunlaştırmaya hazır olduklarını da ifade etti.

Mısır Büyükelçisi ise konuşmasında Güney Kıbrıs’ın, ülkesine sağladığı destekten dolayı teşekkürlerini iletirken, ülkesinin, Güney Kıbrıs’ın haklılığını desteklemek için katıldığı tüm uluslararası ve bölgesel forumlarda çalışacağını söyledi.

Gazete haberinde Anastasiadis’in dün ayrıca Lübnan’ın yeni Güney Kıbrıs Büyükelçisi Klod el Hacal’ın güven mektubunu da kabul ettiğini yazdı.

Habere göre Anastasiadis buradaki konuşmasında, Güney Kıbrıs’ın, komşu ülkenin karşı karşıya kaldığı sorunları bildiğini, Lübnan’ın dostu olarak Güney Kıbrıs’ın, Lübnan’ın karşılaştığı sorunları aşması çabalarına destek verdiğini de ifade etti.


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber