FeaturedKIBRIS

Büyükelçi Garber “Kıbrıs toplantısı, kritik önem taşıyor”

ABD Lefkoşa Büyükelçisi Judith G. Garber, önümüzdeki ay Cenevre’de Kıbrıs’la ilgili yapılacak olan gayrı resmi toplantıyı, resmi müzakerelerin yeniden başlamasına yönelik “kritik önem taşıyan bir adım” olarak nitelendirdi.

Garber, ABD için esas olanın, Kıbrıs sorununun çözüm sürecinin, BM gözetiminde ve Güvenlik Konseyi kararları zemininde, Kıbrıslılar tarafından yürütülmesi olduğunu vurguladı.

Garber, Yakın Doğu Üniversitesi’nin düzenlediği seminerde Joe Biden yönetiminin dış politika önceliklerini açıkladı.

Garber, Yakın Doğu Enstitüsü, NEU American Corner ve Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iş birliğinde 2020-2021 akademik yılı boyunca düzenlenecek çevrimiçi seminer dizisinin ilkinde, akademisyen ve öğrencilerle biraraya geldi.

Garber “Küresel diplomasiyi teşvik ediyoruz”
Doğu Akdeniz, Kıbrıs Sorunu, COVID-19 salgını, Rusya, Çin, iklim değişikliği ve diğer dış politika konularının ele alındığı etkinlikte konuşan Büyükelçi Garber, küresel anlamda diplomasiyi teşvik ettiklerini belirterek, Başkan Biden’ın insan hakları ve demokrasiyi ABD dış politikasının merkezine aldığını dile getirdi.

Biden yönetiminin dış politika önceliklerinden birinin yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele ve küresel sağlık güvenliği olduğunu anlatan Garber, küresel ekonomik durgunluğu tersine çevirmenin, demokrasiyi yeniden kuvvetlendirme ve ayrıca iklim değişikliği ile mücadele alanında yapılan çalışmaların da öncelikleri arasında olduğunu ifade etti.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA