FeaturedKIBRIS

Burcu: Akıncı defalarca kamuoyuna açıklamıştı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu açıklama yaparak “Hristodulidis’in bu sabah, Sayın Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı’nın, Rum lider Anastasiadis ile sosyal içerikli buluşmayı reddettiği yönündeki beyanları gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Açıklama şu şekilde;

“Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in bu sabah, Sayın Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı’nın, Rum lider Anastasiadis ile sosyal içerikli buluşmayı reddettiği yönündeki beyanları gerçeği yansıtmamaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Sn. Anastasiadis’in bundan sonrası için gerçek niyetinin ne olduğunu anlamak amacıyla, kendisiyle yüz yüze buluşmayı istediğini çeşitli defalar kamuoyuna açıklamış bulunmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, BM Genel Sekreteri Antonio Gutteres’in Kıbrıs Özel Temsilcisi Sn. Elizabeth Spehar ile son toplantısında da her iki tarafa uygun bir tarihte bu buluşmaya hazır olduğunu iletmiştir. Bu gerçekler ortadayken, olumsuz algı yaratmaya yönelik böylesi gerçek dışı açıklamaların kimseye bir faydası yoktur. Önümüzdeki günlerde Sn. Spehar’ın New York’tan adaya dönüşünden sonra her iki tarafa da uygun bir tarih saptanması için diyaloğun sürdürüleceği kuşkusuzdur.”

Benzer Haberler

Nöbetçi eczaneler (2 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Büyükkonuk – Kaplıca anayolundaki kazada 1 kişi hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde

NTV

Büyük Hamam kapılarını yeniden halka açıyor

Voice Kıbrıs Haber

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber