FeaturedKIBRIS

‘Bugün itibariyle birçok kişi hayvanlarını satılığa çıkardı’

Tünay Mertekci

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Voice Of The Island’a açıklamalarda bulundu ve hayvancının batma noktasına geldiğini belirterek yarın araçlı eylem yapacaklarını belirtti.

Her gün birçok zammın yapıldığını kaydeden Naimoğulları, kendilerinin elektrik ve akaryakıt zamlarını kaldıramadığını, onun dışında meydana gelen zamları hayvancının artık kaldıramayacağına dikkat çekti.

Hükümetin kendi imkanlarıyla bu sorunlara çözüm bulmak yerine, kendi imkanlarıyla hayvancıyı kaosa sürüklediğini ifade eden Naimoğulları, “aylardır çile çekiyoruz” şeklinde konuştu.

“Zam yapmak kolaydır. Halk bu zamların ne kadarını ödeyebilecek? Çekecek çilesi kalmadı artık insanların” şeklinde konuşan Naimoğulları, hayvancıların, hayvanlarını bugünden itibaren satışa çıkardığına dikkat çekti.

Bu durumların düzelmemesi halinde halkın göç edeceğinin altını çizen Naimoğulları, “günlerdir anlatıyorum, çıkmaza girecek diyorum fakat sorunu daha büyük boyutlara taşıyorlar” dedi.

Hükümetin sorunlara çözüm bulacağına, insanları daha çok kaosa sürüklediğini ifade eden Naimoğulları, yarın yapılacak olan eylemin sadece hayvancının değil, bütün Kıbrıs Türk toplumunun varoluş mücadelesi olduğuna vurgu yaptı.

“Hayvancının 40 yıllık emeği yok oldu”

“Kırıp dökmeye değil, sesimizi duyurmaya gidiyoruz” diyen Naimoğulları, eylemin yarın saat sabah 10.00’da başlayacağını söyledi ve Gönyeli çemberi ile Hamitköy çemberinde toplanacaklarını, devamında da Lefkoşa Girne Kapısı’na doğru yürüyeceklerini belirtti.

Bugün itibariyle birçok hayvancının hayvanını satılığa çıkarttığını kaydeden Naimoğulları, artık üretimin kalmayacağını söyledi.

Hayvancının 40 yıllık emek ve geçmişinin yok olacağına vurgu yapan Naimoğulları, dünyanın her yerinde üretimin desteklendiğini söyledi.

Tarım ve hayvancılığın ayrı düşünülmesi ve desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Naimoğulları, hükümetin hala bunun farkında olmadığını dile getirdi.

Bu krizden üreterek çıkılabileceğini söyleyen Naimoğulları, hükümetin bunun farkında olmadığını, krizden çıkmak yerine krizi daha da büyüttüğünü sözlerine ekledi.

Voice of the Island 2018


Benzer Haberler

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK

Gençler polise molotof kokteyli ve taşla saldırdı

TAK

Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını açıkladı

AA

İTT Zirvesi başladı

TAK

Narkotik köpeği geçit vermedi!

Voice Kıbrıs Haber

İMO İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’nın sonucunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber