FeaturedKIBRIS

Bugün hava nasıl olacak? (8 Ağustos Pazar hava durumu tahminleri)

Meteoroloji Dairesi’nin 8 Ağustos Pazar günkü hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalması bekleniyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 2 ile 3 derece üzerinde seyretmesi, rüzgarın ise güney ve batı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

Bugün hava açık ve az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, yer yer sağanak yağmurlu geçecek.

En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde genellikle 30-39 derece dolaylarında seyredecek.
Başkent Lefkoşa’da sıcaklığın 39 derece olması bekleniyor.

SICAK HAVA DALGASI UYARISI

Yapılan son meteorolojik değerlendirme ve analizler sonucunda bölgede etkili olan sıcak hava kütlesine bağlı olarak beklenen en yüksek hava sıcaklığının normallerinin 4 ile 7 derece üzerinde, iç kesimlerde 41-44 derece, sahillerde 37-40 derece dolaylarında seyretmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları tavsiye edildi.

ULTRAVİYOLE RADYASYONU AŞIRI

Meteoroloji Dairesi yayınlamış olduğu uyarıda ultraviyole radyasyonunun kritik seviyede olduğunu duyurdu.

Meteoroloji Dairesi’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

İndeksin bu aralıktaki değerleri, ultraviyole radyasyonun canlılar üzerinde, olası en yüksek risklerini işaret etmektedir. Güneşte kalma süresi 5 dakika ile sınırlı olmalı ve mümkünse dışarı çıkılmamalıdır. Dışarı çıkılmasının kaçınılmaz olduğu durumlarda ise, olabildiğince güneşten korunmalı ve bu amaç doğrultusunda önlemler alınmalıdır.

ORMAN YANGIN OLASILIĞI KRİTİK

Ormandaki yanıcı maddelerde bulunan nem miktarı ne kadar az ise, yangının çıkma ve yayılma ihtimali o derece büyük olur.

Bu maddelerin kuruluğu yağışın azlığına, hava sıcaklığının yüksekliğine, ortamdaki nispi nem miktarının düşüklüğüne ve buharlaşmanın şiddetine bağlıdır. Özellikle ince çaplı yanıcı maddelerdeki nem miktarının düşük olması yangınların meydana gelmesi olasılığını arttırmaktadır. Nispi nem oranının geceleri daha yüksek olması nedeniyle yangınla etkili mücadele ancak bu zaman kesitinde yapılabilmektedir.

Voice Kıbrıs Haber



Benzer Haberler

Çatalköy bölgesinde “Notam Esas Atışı” yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

Azerbaycan heyeti KKTC’de…

Voice Kıbrıs Haber

Denizde kaybolan 2 balıkçı hala bulunamadı

Voice Kıbrıs Haber

KTÖS’ten çağrı: “Ayla öğretmenin ölümü soruşturulsun”

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (13 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber