FeaturedKIBRIS

Bugün hava nasıl olacak? (10 Eylül 2021 hava durumu tahminleri)

Meteoroloji Dairesi’nin 10 Eylül Cuma günkü hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemi ile sıcak ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalması bekleniyor.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi, rüzgarın ise güney ve batı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli yer yer fırtınamsı esmesi bekleniyor.

Bugün hava açık ve az bulutlu geçecek.

En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde genellikle 28-35 derece dolaylarında seyredecek.

Başkent Lefkoşa’da sıcaklığın 35 derece olması bekleniyor.

ULTRAVİYOLE RADYASYONU ÇOK YÜKSEK

Meteoroloji Dairesi yayınlamış olduğu uyarıda ultraviyole radyasyonunun çok yüksek olduğunu duyurdu.

Ultraviyole radyasyona maruz kalarak, olası muhtemel zararlar için risk faktörü bu değerlerde fazladır. 10 dakikadan daha az bir süre güneşte kalınması gerektiğini kaydederek şapka ve güneş gözlüğü gibi temel korunma araçlarının yanı sıra, dışarı çıkma zorunluluğu olan insanların mutlaka gölgelerden yararlanması ve pantolon ile beraber uzun kollu giyecekler tercih etmesi gerektiği vurgulandı. İndeksin bu değerlerinde her türlü açık hava sporlarından uzak durulması gerektiği aktarıldı.

ORMAN YANGIN OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK

Ormandaki yanıcı maddelerde bulunan nem miktarı ne kadar az ise, yangının çıkma ve yayılma ihtimali o derece büyük olur.

Bu maddelerin kuruluğu yağışın azlığına, hava sıcaklığının yüksekliğine, ortamdaki nispi nem miktarının düşüklüğüne ve buharlaşmanın şiddetine bağlıdır. Özellikle ince çaplı yanıcı maddelerdeki nem miktarının düşük olması yangınların meydana gelmesi olasılığını arttırmaktadır. Nispi nem oranının geceleri daha yüksek olması nedeniyle yangınla etkili mücadele ancak bu zaman kesitinde yapılabilmektedir.

Voice Kıbrıs Haber

 


Benzer Haberler

Akşener’den İYİ Parti kurultayında “veda” konuşması

BBC Türkçe

Uzmanından “endokrin bozucu kimyasallar” uyarısı

AA

İnşaat alanında ölü olarak bulunmuştu, polisten yeni açıklama!

Voice Kıbrıs Haber

Güçlüsoy “Yeni bir üniversiteden, yeni bir rapor istemesi kararı olumlu”

TAK

Rum Başsavcı Sayıştay Başkanını mahkemeye verdi

TAK

Adıyaman’daki aileler bugün dönüyor

TAK