FeaturedSağlık

Bugün 15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü

Bugün 15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü.Dünyada her yıl 200 bine yakın çocuk kansere yakalanırken, ülkemizde ise yüzlerce çocuk bu hastalıkla mücadele ediyor.

Türkiye’de ise her yıl 3000 çocuğumuz kansere yakalanıyor. Avrupa ülkelerinde yapılan bir çalışmada her 10 yıllık zaman diliminde %1’lik bir artışın görüldüğü belirtilirken, çocuk kanserlerinin iyleşmesinde yüzde 80 başarı elde ediliyor.

Yapılan açıklamalarda, tedavi şansının yüzde 80 geçmekle birlikte ailelerin belirtiler konusunda bilinçlendirilmesi ve tedaviye erken yönelmesi büyük önem taşıyor.

Kanserli çocukların tedavisinde her geçen gün yeni bir umut ışığı beliriyor. Her hastalıkta olduğu gibi erken teşhisin önemli olduğu kanserde de, tedavinin başarı oranın artması için mutlaka çabuk müdahale şart.

Çocukluk çağı kanserlerinin tedavisinde son 50 yılda devrim yaşanmış olup, 1960 öncesinde %20’nin altında olan iyileşme oranları şimdilerde %85’lere kadar ulaşmıştır.

Bununda birlikte bu başarının yakalanabilmesi için hastaların “Doğru zamanda, doğru yerde, doğru tedaviye” erişimleri önem kazanmaktadır.

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber