FeaturedKIBRIS

Bugün 10 Mayıs Psikologlar Günü

psikolog

Bugün 10 Mayıs Psikologlar Günü.Gün nedeniyle mesaj yayınlayan Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği, psikologların haklarını koruyacak bir yasanın önemini vurguladı.

Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği Yönetim Kurulu adına Uzman Psikolog Bengü Berkmen yayınladığı mesajda, yıllardır meclisten onaylanıp hayata geçirilmeyen dernek yasasının meslek içi ve meslek dışından “sözde uzmanların” mesleği kötüye kullanmasına neden olduğunu kaydetti.

Psikologların meslek kurallarının bulunmaması, koruyucu ve önleyici bir meslek yasasının olmamasının yarattığı sorunlar nedeniyle mesleğin geleceği için endişe  duyduklarını da dile getiren Bermen, “Özlük haklarımızın korunacağı ve meslek odamızın kurulmasını sağlamak için Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği ve Bağımsız Psikologlar İnsiyatifi ile ortaklaşa bir meslek yasası üzerinde çalıştık. Ama ne yazık ki mecliste ivedilik almış olan yasamız daha sonra hükümetin bozulmasıyla birlikte   geri gönderilmiştir. Şu anda meslek yasamızın Sağlık Bakanlığı tarafından tekrardan meclise gönderilip onaylanmasını beklemekteyiz.”dedi.

Meslek yasasının eksikliği, psikologların çalışma koşullarının etik olarak belirlenmemesine, lisans eğitimi ile denk tutulmayacak sertifika programlarıyla insanların ‘yaşam koçu’ unvanı alarak, psikoloji biliminin ve psikologluk mesleğinin değersizleştirilmesine sebep olduğuna işaret eden Bermen, bu nedenle psikologların haklarını koruyacak bir yasanın olması ve odanın kurulmasının önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: BRT



Benzer Haberler

Üstel “Hastane projesinin ihalesine müracaat olmadı”

Voice Kıbrıs Haber

41 yaşındaki kadın ev arkadaşını bıçakladı!

Voice Kıbrıs Haber

Solyalı “Tatar statükonun bekçiliğini yapıyor”

TAK

Akansoy “Kamikaze siyaseti yürütülüyor”

TAK

Kayıp şahıs bulundu, Trafik denetimi yapılan araçta uyuşturucu bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Çavuş “ Koop Süt için kredilendirme çalışması yapılıyor”

TAK