FeaturedKültür Sanat

Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali’nden yeni bir format!

Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali, disiplinler arası çalışmalar gerçekleştirmek isteyen sanatçılar için yeni bir platform olan “Düet” formatını duyurdu.

Buffer Fringe Festivali’nin yeni platformu olan; farklı sanatsal, kültürel ve sosyal altyapısı olan sanatçılar arasında kültürlerarası diyaloğu teşvik amacıyla oluşturulan “Mikro-Formatlar[1]”ın bir parçası olan “Düet” formatı, sanatçıları “eşleştirecek” ve her sanatçı düetine, sanatsal araştırma ve çalışmalarını yapabilecekleri bir haftalık bir mekan sunacaktır. Bir haftalık sürenin sonunda sanatçılar çalışmalarını seyirci önünde sunacaklardır.

Düet özellkle klasik performanslar/sahne sanatları (dans, tiyatro, müzik, stand-up komedi) ile görsel sanatlar (tasarım, güzel sanatlar, mimari, enstalasyon), edebiyat (yazı, gazetecilik, dramatürji) ve yeni teknoloji (dijital, interaktif, sosyal medya) arasında iş birliğini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Her sanatçı-düetine Ekim ayı içerisinde belirlenen bir hafta boyunca provalarını gerçekleştirebilecekleri bir alan verilecek. Sanatçılar, diğer sanatçılarla tanışma ve deneyimlerini paylaşma, festivalin tüm etkinliklerine ve performanslarına erişim ve eserlerinin uluslararası festivaller ve Dünya Fringe Ağı’na sunulması şansını yakalamış olacaklar. Her sanatçı düetine temel ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla 100 EUR destek ödenecektir.

Bir haftalık sürenin sonunda kısa bir sahne sunumu gerçekleştirilecek ve alanında profesyonel sanatçılardan oluşan bir seçim komitesi tarafından  seçilen Sanatçı-Düetleri, Buffer Fringe Festivali’nin ana programında (1-4 Kasım 2018) performanslarını bir kez daha sergileme şansına sahip olacaktır. Seçilen sanatçı-düetlerine 500 EUR hibe verilecektir.

Düet için son başvuru tarihi, 6 Temmuz 2018, 12:00’dir. Başvurular ile ilgili detaylı bilgiye Dayanışma Evi websitesinden (http://home4cooperation.info/tr/node/12856), [email protected] adresinden ya da +90 548 834 57 40 numaralı telefondan ulaşılabilir.

[1] Bu yıl geliştirilen ve yakında detayları duyurulacak olan diğer mikro-formatlar: Dudaklarımı oku? (Read My Lips), Kritik Kitle! (Critical Mass!), Ev Ziyaretleri (Home Visits) ve Uydu (Satellite).


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber