FeaturedKIBRIS

Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2021 yılı için duyuru yaptı

Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2021, 8-10 Ekim 2021 tarihleri arasında Kıbrıs’ın her iki yanında, uluslararası ve çevrimiçi olarak gerçekleştiriliyor.

Yerli ve yabancı sanatçılar ve seyirciler arasında bir haftasonu boyunca gerçekleşecek olan buluşmalarda, birçok performansın yanı sıra, gelişme aşamasında olan ve tamamlanmış çalışmalar da sergilenecek. Festival geçen yılın temasından hareketle ‘Yerinden Edilme’ başlığı altında, yeni projeler ve işbirliklerine ev sahipliği yapacak.

Dayanışma Evi’nden yapılan açıklama şu şekilde:

Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali (Buffer Fringe) yolculuğuna 2014 yılında, sanatın dönüştürücü gücünü kullanarak fiziksel ve zihinsel bariyerleri yıkma amacıyla başladı. Buffer Fringe yerli ve yabancı sanatçıların yeni ve deneysel çalışmalarını, çok kültürlülük ve barış içinde ortak bir yaşam ruhuyla oluşturulan bir platformda sergilemeleri için fırsatlar yaratmayı amaçlıyor. Buffer Fringe 2020, Covid-19 pandemisi süresince, gerek dünyada gerekse Kıbrıs’ta, yeni koşullara uyum sağlayabilen ve gerçekleştirilebilen sayılı sanat platformlarından biri olmuştur.

Buffer Fringe 2021, Sanat Yönetmeni Ellada Evangelou ve Yaratıcı Yönetmenler Nihal Soğancı ve Maria Varnakkidou işbirliğinde organize edilecek. Bu üçlü, festivalin temel yaratıcı ve organize ekibini oluştururken, festivalin iletişim çalışmalarını Diomedes Koufteros, Prodüksüyon şefliğini ise Zoe Kakota üstleniyor. 

Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali, Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği tarafından uygulanmakta olan ve Avrupa Ekonomik Bölgesi & Norveç Hibe programı çerçevesindeki Active Citizens Fund tarafından finanse edilen, Dayanışma Evi’nin programlarından biridir. Festivalin 2021 programı, aynı zamanda adadaki toplumlar arasındaki sosyal, politik ve kültürel diyaloğu geliştirmek için çalışan Dayanışma Evi’nin 10. yıldönümünün bir parçası olarak gerçekleştiriliyor. 

Yerli ve uluslararası kurumlarla 2020 yılında başlatılan işbirlikleri, Buffer Fringe 2021 ile daha da geliştiriliyor. Bu kurumlar arasında, IMPACT, Mağusa Kale Pasajı, SPACE (Hollanda), MITOS Center for Performing ArtstheYard.Residency ve Kıbrıs Gençlik Kurulu (ONEK) yer almaktadır. 


Benzer Haberler

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA

Sefa Karahasan’ın ifadesinde dikkat çeken detaylar

Voice Kıbrıs Haber

Barçın “Dağ fare doğurdu”

TAK