FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

‘Bu zamlarla üretim nasıl devam edecek?’

Tünay MERTEKCİ

Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, hükümet yetkililerinin bugün düzenlediği basın toplantısında, yeni bir şey açıklamadığını ifade etti. Yeni bir açılımın söz konusu olmadığını belirten Naimoğulları, “bu zamlarla üretim nasıl devam edecek?” şeklinde konuştu.

“İsyan ve tepkimiz büyüyecek”

İsyan ve tepkilerinin daha da büyüyeceğini dile getiren Naimoğulları, hükümetin yeni açıklamalarının bulunmadığını yineledi. Kendilerinin hükümetten bu konularda yeni açıklamalar beklentisi içerisinde olduklarını söyleyen Naimoğulları,  elektriğe gelen zamlara karşı açıklama yapılması gerektiğini, bu zamlarla üretimin nasıl devam edebileceğini düşündüklerini belirtti. Elektriğin tarımcıya, hayvancıya daha ucuza verilmesi gerektiğini ifade eden Naimoğulları, “hükümetten tarımsal akaryakıtın güneyde ve tüm dünyada olduğu gibi desteklenmesini bekledik. Olmadı ve hükümet daha önce bazı önlemler aldık dedi. Bunun dışında yeni bir şey yok” şeklinde konuştu.

“Zamlar her şeye etki ediyor”

Yem fiyatlarına yüzde 20, elektriğe yüzde 30 zam geldiğine dikkat çeken Naimoğulları, bu zamların esnafa da üretim sektörüne de, kasaba da, hayvancıya da yansıyacağını belirterek zamların her şeye etki ettiğini söyledi.

Elektrik zammının her alanı etkilediğini ifade eden Naimoğulları, önceden alınan önlemlerin değişen dövizle birlikte bir anlamı kalmadığını söyledi.  Bugün hükümetten yeni önlemler beklediklerini belirten Naimoğulları, “hükümetten kuraklık konusunda, hayvancının girdi maliyetleri konusunda, zamlar konusunda adım atmasını bekliyorduk” şeklinde konuştu.


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK