Teknoloji

Bu yüzler gerçek değil

Nvidia araştırmacıları, farklı kişilerin yüz özelliklerini birleştirerek, normalde var olmayan insanların görsellerini oluşturdu.

Bilgisayarlar belirli insanların gerçek hayatta yapmadığı şeyleri yaptığını ya da söylemediği şeyleri söylediğini gösteren sahte görseller ve videolar hazırlama konusunda günden güne daha başarılı hale geliyor. Nvidia’nın bu alandaki en son çalışması bu işlemi bir adım öteye taşıyarak, gerçekte var olmayan insanların görüntülerini üretiyor. Yapay zeka ürünü bu kişiler aşırı derecede gerçek görünüyor.

Nvidia’nın en son çalışması makine öğrenimi meraklılarını oldukça heyecanlandırdı. arXiv’de yayımlanan çalışmada, yapay zeka tarafından üretilen görseller hem çok net hem de aşırı gerçekçi. Üstelik bu görselleri üretmek için kullanılan yöntem daha önce hiç kullanılmamıştı ve bu şekilde kullanılması yepyeni imkanlar sunuyor.

Farklı kişilerin yüz özellikleri birleştirildi

Araştırmacılar Üretici Çekişmeli Ağ (GAN) tasarımını, yapay zekalı biçim aktarım dünyasının yöntemleri ile birleştirdi. Bunu yaparken Nvidia araştırmacıları insanların özelliklerini, yeni oluşturulan yüzde şaşırtıcı ve etkileyici bir biçimde bir araya getirdi.

https://gph.is/2CdmfwU

Bu tarz gelişmeler tabii ki yapay zeka ile üretilen görseller ile insanların kandırılması endişelerini alevlendiriyor. Neyse ki bu işlem herhangi birinin evinde yapabileceği kadar basit değil. Araştırmacılar, her biri binlerce Dolar değerinde olan sekiz adet Nvidia Tesla grafik işlemciyi bir hafta boyunca çalıştırarak bu sonuçları elde etti. Yani evinizdeki oyun bilgisayarıyla bu işlemleri yapmanız pek mümkün değil.

(dunyahalleri)

 


Benzer Haberler

WhatsApp’a yeni özellik: İnternetsiz kullanılabilecek

NTV

X/Twitter’a erişim problemi yaşanıyor

NTV

DAÜ, “Yapay Zeka Zirvesi”ne ev sahipliği yapacak

TAK

Darbe aldıkça sertleşen malzeme geliştirildi

TRT

Çip savaşı kızışıyor

Voice Kıbrıs Haber

Apple uyardı: 92 ülkede casus yazılım tehlikesi

NTV