FeaturedKIBRIS

“Bu yanlışa ortak olmayın”

Halkın Partisi (HP), Pazar günkü ara seçimin anlamsız olduğunu kaydederek, halka “bu yanlışa ortak olmayın” çağrısında bulundu.

HP’nin yazılı açıklamasında hükümet “gayrimeşru” diye nitelendirilerek “Bu hükümeti sona erdirmeyecek, ülkede demokratik yoldan bir hükümet kurulmasını sağlamayacak, muhalefeti hükümet yapamayacak ve ülkedeki hiçbir sorunu çözmeyecek böyle bir ara seçimi doğru bulmuyoruz” denildi.

Halka “bu yanlışa ortak olmayın” diye çağrı yapılan açıklamada, bir sandalye için ara seçim zorunluluğu olmadığı, benzer bir durumda da ara seçime gidilmediğinin ifade edildi.

Meclis’teki muhalefetin de eleştirildiği açıklamada, oybirliği ile ara seçim kararı almasının en baştan yanlış olduğu savunuldu.

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

“Son bir yıldır özellikle Meclis’te etkisizleştirilmelerine rağmen oturup kalanlar, hükümeti istifaya zorlamak yerine birlikte çalışma yanlışına düşenler maalesef tam da bu konuma girmiş ve Meclis’teki durumlarıyla bu gayrimeşruluğu olağanlaştıran bir işlev yerine getirmişlerdir.

İşte bu ara seçim tam da buna hizmet edecektir, son bir yıldır yaşayıp gördüklerimiz, Meclis’te muhalefetin etkisizleştirilmesi, yok sayılması, iktidarsızlaştırılması ortadayken bu ara seçime katılmak bu yaşanan anomaliye, gayrimeşruluğa ortak olmak anlamı taşıyacaktır.”


Benzer Haberler

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK

Baba-kız sprint rallisinde zirvede

Voice Kıbrıs Haber

Karma evlilik mağdurlarının vatandaşlık hakkı konusunda panel yapıldı

TAK

KÖDER, KTÖS ve KTÖK arasında imzalar atıldı

TAK

CTP’den “İklim Değişikliği Etkisinde Su Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”

TAK