FeaturedKIBRIS

“Bu ülkenin böyle kalkınamayacağını, böyle yönetilemeyeceğini hiç anlamayacaksınız!”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, haftaya Türkiye ile imzlanacağı söylenen ekonomik protokole ilişkin eleştirilerde bulundu.

Erhürman sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Haftaya ekonomik protokolü imzalayacağız” demiş Sn. Sucuoğlu.

CTP, Anayasa’nın öngörüsü olan beş yıllık ekonomik, sosyal, kültürel kalkınma planını hazırlayacağız, Meclis’ten geçireceğiz, protokollerin temeli bu olacak demişti seçimden önce. Hükumet böyle bir şey söylememişti ama “hükumet programı”na beş yıllık ekonomik kalkınma planının hazırlanacağını yazmıştı.

Şimdi ne oluyor? Ortada bir kalkınma planı yok. Meclis’in, imzalanacağı söylenen protokolden haberi dahi yok. Ekonomik örgütlerin, emek örgütlerinin haberi var mı? Yıllardır işlevini yitirmiş olduğu herkes tarafından söylenen protokollerden biri daha mı imzalanacak? Ve siz bir kez daha “ben yaptım oldu” dedikten sonra protokole eleştiri gelirse, olmuş bitmiş, artık değiştirilemeyecek olan protokol için, “Sadece eleştiri yapıyorsunuz, katkı, öneri yapmıyorsunuz” mu diyeceksiniz?

Bu ülkenin böyle kalkınamayacağını, böyle yönetilemeyeceğini hiç anlamayacaksınız! Çünkü kalkınmak gibi, yönetmek gibi bir niyetiniz yok!”



Benzer Haberler

ABD’de, domuz böbreği nakledilen ilk hasta hayatını kaybetti

AA

Şiddetli yağışlar Gazimağusa’da etkili oldu

TAK

Offroad şampiyonası Altındağlı anı yarışı ile başladı

Voice Kıbrıs Haber

YDÜ Hastanesi Ayla Dalgalan’la ilgili açıklama yaptı!

Voice Kıbrıs Haber

Arıklı’dan Holguin’e tepki… “Umarız Bayan Holguin bir an önce doğru yola gelir”

Voice Kıbrıs Haber

Naimoğulları “Yarın eylem tarihini açıklayacağız”

TAK