CoronavirüsFeaturedKIBRIS

‘Bu salgınla mücadeleye devam edeceğim’

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanı Constantinos Ioannou, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendisinin ve Kıbrıs Rum hükümetinin sorumluluğunun, Anayasa’dan gelen bir yükümlülük ve kendi anlayışı olarak halkın sağlığını korumak olduğunu belirtti.

Ioannou, sınırlayıcı tedbirleri protesto eden vatandaşların endişelerini anladığını ve devlet hastanelerinin karşı karşıya kaldığı sorunlarla ilgili gündeme gelen birçok görüşü paylaştığını söyledi.

Bununla birlikte vatandaşlardan anlayış istediğini, ele aldıkları durumun benzersiz bir durum olduğunu vurgulayan Sağlık Bakanı, bu çabada hata yapmaktan kaçınmanın imkansız olduğunu, eleştirileri kabul etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Her şeyi yapmakta olduklarını ifade eden Ioannou, hayal edebileceği en kötü kabusta bile vatandaşların bireysel haklarını sınırlayıcı kararlar almakla yükümlü olduğunu vurguladı; bunu yapmanın bir tercih değil bir gereklilik olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanı, “Acınızı paylaşıyorum. Ben de bu toplumun bir ferdiyim, bir ailem, ebeveynlerim ve çocuklarım var. Bu salgınla mücadeleye devam edeceğim” dedi.

(Çeviri: Voice of the Island)



Benzer Haberler

Hırsızlık yapan şahıs 2 yıl sonra KKTC’ye giriş yaparken tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Maviş: “Okul kapasitelerinin geliştirilmesi için belediyeler daha fazla söz sahibi olmalı”

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da bir kişi sahte fatura düzenlemekten tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Av tüfeği, kimlik kartı ve tüp çaldılar

Voice Kıbrıs Haber

Hamitköy’de uyuşturucu!

Voice Kıbrıs Haber

Seyir halindeki kamyonet alev aldı

Voice Kıbrıs Haber