FeaturedKIBRIS

“Bu saldırılar devam ettiği takdirde en sert şekilde karşılık vermeye kararlıyız”

Basın-Sen Yönetim Kurulu Başkan’ı Ali Kişmir, son dönemde Gazeteci Serhat İncirli ve Kanal T’ye yönelik saldırılara tepki göstererek açıklama yaptı.

Kişmir’in açıklamasının tam metni şu şekilde:

“Farklı fikirlere karşı saygısı olmayan ve ifade özgürlüğünü bir suçmuş gibi kabul eden sözde gazetecilerin ortaya koydukları tavır tüm sınırları zorlamış, hatta aşmış durumdadır.

Özellikle son dönemde Gazeteci Serhat İncirli ve Kanal T’ye seviyesiz haberle saldıran bu zatlar, kendileri gibi düşünmeyen Serhat İncirli’nin işten durdurulması için Kanal T’nin sahibi olan Sibel Tatar’ın eşi Başbakan Ersin Tatar’ı da açıkça kamuoyu önünde tehdit etmekte, bu konudaki demokratik ve çok sesliliğe olan tutumunu yıkmak ve de bu duruşunu yıldırmak için bulunduğu makama yönelik siyasi baskılar yapmaktadır.

Bu seviyesiz yayınlar karşısında sadece örgüt olarak biz değil tüm toplumumuz ses vermelidir. Dün sendikacıları ve siyasileri “hain” olarak damgalayan bu kişiler, bugün gazetecilere de sırf düşünceleri yüzünden aynı şekilde saldırmaktadır. İfade özgürlüğüne yönelik bu tutum karşısında meslektaşlarımızın yanında durmaya, hatta bu saldırılar devam ettiği takdirde en sert şekilde karşılık vermeye kararlıyız. Umuyoruz ki, tüm bunlar yaşanmadan ilgili merciler bu kin kusan yayınların önüne geçmek için adım atar, aksi takdirde bıçağın kemiği kesip geçtiği bu olayın getirilerinden sorumlu olacak taraf biz değiliz.”

Voice of the Island / Mail


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber