FeaturedKIBRIS

“Bu problem hepimizin, hepimiz Kıbrıslıyız”

Avrupa Halk Partisi (EPP) Cumhurbaşkanı Adayı ve Avrupa Halk Partisi (EPP) Genel Başkan adayı Manfred Weber, “ortak hedefin garantiler ve yabancı orduların olmadığı bir Kıbrıs’tır” dedi.

2019’daki ilk resmi ziyaretini Kıbrıs’a yapmayı tercih eden Avrupa Komisyonu Başkan adayı Weber, DİSİ Başkanı Averoff Neofitu ile Glafkos Klerides’in Megaron’da düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Avrupa Halk Partisi (EPP) Cumhurbaşkanı Adayı ve Avrupa Halk Partisi (EPP) Genel Başkan Adayı Manfred Weber’e ortak hedefin Kıbrıs’ta hiçbir garanti ve yabancı ordunun bulunmayacağı bağımsız bir Kıbrıs olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin AB’ye tam katılımının yanlış olacağı ve ortaklık anlaşması için bir yol bulunması gerektiği görüşünü dile getirerek, Türkiye’nin, saygı duymadığı ve tanımadığı bir Avrupa Üyesi Devleti (Kıbrıs Cumhuriyeti’ni kasdediyor) olduğu takdirde, AB’nin normal şartlar altında işbirliği yapamayacağını belirtti.

Weber, ilk ziyaret olarak Kıbrıs’ı seçmesinin bir diğer nedeninin Komisyon Başkanı olarak kendisi için büyük ve küçük ülkeler, Batı ya da Doğu ülkeleri, Güney ya da Kuzey ülkeleri olmayacağını söyledi. . “Sadece Avrupalılar var. Eşitiz ve herkese AB’de eşit muamele etmek zorundayız “dedi.

Kıbrıs sorununa atıfta bulunarak, mesajının “net” olduğunu söyleyene Weber, “Bu problem de hepimizin, hepimiz Kıbrıslıyız. Kıbrıslı Rumlar, AB’nin geri kalanının dayanışmasına güvenebilirler. Sorunlarını çözerken dört yüz kırk milyon Avrupalı, Kıbrıslı vatandaşların tarafındadır ” dedi.

Voice Of The Island-2019


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber