FeaturedKIBRIS

“Bu konuyu seçime malzeme etmeyin”

Meclis Genel Kurulu’nda Yasa önerisi görüşülürken söz alan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, “Maraş’ı açacaksanız açın. Bu konuyu seçime malzeme etmeyin” dedi.

Angolemli, ülkede yasaların uygulanmadığını, denetim yapılmadığını söyledi.

Yasanın belediyeleri kenara iterek Bakanlar Kurulu’na yetki verdiğini belirten Angolemli, Belediyeler Yasası’nda iş yeri açma-kapatma yetkisinin belediyelerde olduğunu, bu yasa ile yetkinin hükümete verildiğini bunun da Belediyeler Yasası’na aykırı olduğunu bu durumun kaos yaratacağını söyledi.

Angolemli, idari para cezası ve kapatma yetkisinin bakanlık ile birlikte belediye yetkililerine verilmesi gerektiğini, bu haliyle yasanın kaos yaratacağını belirtti.

Denetimsizlik ve koordinasyonsuzluğun faturasının ağır olduğunu söyleyen Angolemli, 30’ları aşan vakaların görülmeye başlandığını kaydetti.

Angolemli, söz konusu maddeye olumsuz, genele ise olumlu oy vereceklerini ifade etti.

DSÖ’nün önerilerine uyulmadığını Türkiye’nin karantina uygulaması dışında tutulduğunu söyleyen Angolemli, vakaların arttığını bilim insanlarının dinlenmediğini savundu.

Angolemli, “Önlemini al, sınırları aç ama bu yapılmadı, koordinasyon yok” dedi.

Yasanın geçeceğini ama denetleme yapılmazsa hiçbir şeyin değişmeyeceğini söyleyen Angolemli, belediye zabıtaları hatta askerin de denetim yapması gerektiğini, polis sayısının yeterli olmadığını belirtti.

Tüzüklerin de hazırlanması gerektiğini dile getiren Angolemli, “Denetim olmazsa hiçbir şey olmaz. Denetimsiz bir ülke olamaz. En iyi yasalar da çıksa bir işe yaramaz” dedi.

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber