FeaturedKIBRIS

“Bu konudaki Israrımı, her fırsatta Anavatan Türkiye yetkililerine de aktardım”

Başbakan Ünal Üstel,  Kıb-Tek’e yakıt alımı konusunda yaptığı açıklamada, Türkiye’den kablo ile elektrik temininin mümkün olduğunu ifade etti.

Üstel şunları kaydetti.

“Nihayetinde, kesin çözüm bellidir. Ülkemizde güneşten daha çok enerji üretmek ve üretim çeşitliliğini sağlama adına Türkiye’den kablo ile elektrik temini mümkündür.

Bu konu siyasete malzeme yapılsa da yaşam bulması benim açımdan, ülkemiz için hayati bir konudur. Kablo ile enerji temini, sadece ülkemiz için değil, Güney Kıbrıs Rum yönetimi tarafından da tüm siyasi duruşlardan bağımsız değerlendirilmelidir.

Bu konudaki ısrarımı, her fırsatta Anavatan Türkiye yetkililerine de aktardım. 20 Temmuz kutlamaları için adamızda ağırlamaya hazırlandığımız Anavatan Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine yeniden aktaracağım.

Amacım, uzun vadeli, şaibeden uzak, enerji arzını sarsmayacak, bölge barışına da katkı sağlayacak bir çözüme yardımcı olmaktır.

Bu vesile ile, bilinmesini isterim ki, olabilecek en ucuz şekilde bu süreçteki alımları tamamlamak ve enerji talebini kesintiye uğratmayacak şekilde karşılamak için gerekli tedbirleri almak için çalışıyorum. Bu arada son dönemde yaşananlarla ilgili ihmal varsa hesabını sormak da Başbakan olarak görevimdir.

Bu bilinçle hareket etmeye devam edeceğim. Zor olacak ama sonuna kadar başarmak için çalışacağım.”


Benzer Haberler

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber

Alkollü sürücü park halindeki araca çarptı

Voice Kıbrıs Haber

Girne, Alsancak ve Lapta’da yarın geniş bir bölgeye elektrik verilemeyecek

Voice Kıbrıs Haber

“CUT” 8 Mayıs Çarşamba akşamı Şampiyon Melekler yararına sahnelenecek

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi’nden toz uyarısı

Voice Kıbrıs Haber