FeaturedKIBRIS

“Bu işin çözümü, bir kooperatif vasıtası ile herkesin sürecin paydaşı haline getirilmesi”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, T izinleriyle ilgili açıklama yaparak “Taşımacılık izni bulunan herkes, planlı bir ulaşım sistemimin kurulması çalışmalarına katılmalı” dedi.

Harmancı’nın açıklaması şu şekilde:

Dağıtılan T izinlerini tek boyutlu incelememek gerek. Bir yandan eşe dosta ÜCRETSİZ kıyak var öte taraftan taşımacılık sorununun çözümünü de imkansızlaştıran hamleler bunlar.

Yıllar boyu güney de aynı kafa yapısı ile T izinlerini dağıttı; ta ki reform yapılarak tüm taşımacılık izinlerinin düzgün bir sistem içerisinde evirebilecek bir yapı oluşturulana kadar.

Hali hazırda toplu taşımacılık konusunda daha önce verilen izinlerin yarattığı kaos ortada iken, herkesin neredeyse üzerinde hem fikir olduğu bu işin çözümünün oluşturulacak, bir kooperatif vasıtası ile herkesi sürecin paydaşı haline getirilmesi iken, izinlerin bu şekilde dağıtılması ve konunun “e bize gelince mi fena oldu” gibi bir düzeye inmesi inanın bana bu ülke için bir gram gaile taşınmadığını en net tezahürü.

Olması gereken; ayırılacak olan bütçeye paralel elinde taşımacılık izni bulunan herkesin reform sürecinin parçası olarak, düzenli ve planlı bir ulaşım sistemimin kurulması çalışmalarına katılması.


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber